Ministrul Educației a revocat CNE. Reacție oficială

Ministrul Educației, Adrian Curaj, a anunțat joi, după ședința de Guvern, revocarea Consiliul Național de Etică (CNE).

CNE nu se va mai ocupa de analiza tezelor de doctorat cu suspiciuni de plagiat. Pentru aceste atribuții va fi găsit un alt mecanism, după o consultare cu Academia Română și rectorii din țară.

În acest, șeful Comisiei de Etică de la Universitatea din Bucureşti, Marian Popescu, a scris pe blogul său despre acest subiect.

"Încerc să înțeleg termenul de revocare. De ce nu demitere? Dacă se consideră că membri CNE au făcut treabă bună, căci, iată, nu sunt demiși, atunci de ce Consiliul este revocat? Probabil, e vorba de o redefinire a Consiliului în ansamblu. Vom vedea. Oricum, mi se pare o bună vestire faptul că domnul ministru aduce chestiunea plagiatului demnitarilor în cadrul ei de drept, Universitatea, și o scoate astfel din regimul de excepții... legale", scrie Marian Popescu. Citiți AICI întregul material.

Reformarea sistemului

Reluăm, în rândurile de mai jos, anunțul ministrului Educației.

"Am decis să revoc Consiliul Național de Etică. Azi voi semna ordinul în acest sens. Am în vedere crearea în cel mai scurt timp a unui cadru normativ clar, coerent, privind doctoratul în România. Mă voi intalni la sfârșitul acestei săptămâni cu Consiliul Național al Rectorilor şi cu prezidiul Academiei Românei și voi reveni cu detalii. Este foarte important să creăm cadrul ca deciziile ce se vor lua să fie credibile, în baza unui mecanism clar şi respectat.

Trebuie să refacem încrederea în sistemul de educaţie din Romania. Avem experienţă şi expertiză pentru a pune la punct, în baza legii, cu clarificări şi modificări acolo unde este cazul, un mecanism de bună practică internaţională", a anunţat Adrian Curaj, noul ministru al Educației, la finalul ședinței de Guvern.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel