Ministrul Drulă anunță disponibilizări, tăieri de salarii sau insolvență la Metrorex. Cercetările disciplinare de după protest încep de luni

Foto: Gov.ro
Foto: Gov.ro

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunță că vor exista concedieri, tăieri de salarii și cercetări disciplinare la Metrorex.

„A ieșit și s-a bătut cu cărămida în piept domnul Rădoi că nu se schimbă nimic, rămâne la fel personalul, rămân la fel salariile. Asta este matematic și contabil imposibil pentru că bugetul prevăzut și veniturile Metrorex nu acoperă veniturile salariale la nivelul actual pentru angajații actuali.

Așa că există doar variante matematice simple: ori se acceptă de către angajați/sindicat o renegociere, eventual acea creștere de 18% de anul trecut să nu aibă loc sau să aibă loc cândva în viitor, eșalonat; ori se ajunge la disponibilizări”, a transmis Cătălin Drulă.

Varianta a treia: insolvența

„Mai există și varianta a treia care e, din punctul meu de vedere, cel mai puțin fericită, dar dacă nu există înțelepciune se va ajunge acolo: insolvența. Iar o companie care intră în insolvență are libertăți mari de a face și concedieri și scăderi de salarii. Nu sunt un scop în sine, este vorba doar de sănătatea economică a unei companii căreia îi lipsesc veniturile pentru a acoperi acele salarii”, a adăugat el.

Rădoi minte, spune Drulă

Întrebat despre procesul verbal apărut în spațiul public prin care sindicatul de la metrou a spus că s-a înțeles cu Metrorex pentru a nu fi sancționați cei care au protestat, acesta a spus: „Asta spune Rădoi că e în acel proces verbal. Dacă vă uitați să vedeți că au pus temele de discuție propuse de ei ca și concluzii, e o...”.

Vezi aici minciunile pe care le denunță Drulă.

 „Referitor la acțiunile disciplinare, deci cercetări interne, nu toate celelalte, penale, despăgubiri și așa mai departe, asta a fost o știre veche, este de vineri, a fost în acordul de la prefectură ca o săptămână, atât. Până pe 5 aprilie să fie suspendate eventualele cercetări disciplinare interne. Dar, de luni se aplică și aceste măsuri disciplinare, tocmai de aceea poliția a identificat participanții. Este vorba doar de partea asta. Acțiunea penală, acțiunea de cereri de despăgubiri merg înainte, iar de luni merge înainte și partea disciplinară”, a mai spus ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel