EXCLUSIV  Ministrul de Interne Carmen Dan nu are carte de identitate

Carmen Dan
Carmen Dan

 

Ministrul de Interne, Carmen Dan, nu are încă buletin. Cartea de identitate este cel mai important  act din viața omului modern. Primirea buletinului înseamnă sfârșitul copilăriei: ai responsabilități, de acum, dar și dreptul de a închiria o hidrobicicletă.

La 14 ani, ziua de naștere a devenit petrecere de buletin. Schimbi locul de joacă din McDonalds cu un restaurant.  Nu toți au acte de proprietate, carnet auto sau livret militar, dar carte de identitate are până și schimnicul de la Tanacu. De câțiva ani, alături de buletin omul mai ține în portofel o bucată de plastic: cardul de sănătate.

Să anunți pe site, în weekend, ca pe o banală schimbare de program a unei secții de poliție, că schimbi cardul cu cărțile electronice de identitate este semn de imaturitate politică. Carmen Dan nu are, în administrația centrală, maturitatea care îți permite, în viața de zi cu zi, să închiriezi o barcă în Herăstrău.

Un adolescent  de 14 ani ar fi organizat măcar o conferință de presă. Un adult făcea turul televiziunilor de știri, ca să explice proiectul legsilativ înainte să apară speculații, teorii ale conspirației, refuzul  unui segment important al societății de a accepta/folosi buletinul electronic.  

P.S.

Cred că noua carte de identitate doar înlocuiește cardul de sănătate, nu îl desființează. Sistemul Informatic al CNAS rămâne, este util, nu s-au cheltuit degeaba bani pe el, așa cum titrau unele medii de informare. În loc să cari două acte, în buzunar, ai unul singur, din momentul în care alegi cartea de identitate cu cip. Asta rămâne, însă, de lămurit de către MAI.

Când comunici în scris, ca muții, fie pentru că nu știi să vorbești, fie pentru că nici nu te gândești să faci efortul ăsta, nu poți să te plângi de televiziunile de știri. Rămâi pe Minimax, până la petrecerea de buletin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel