Microsoft, primul client al companiei susținute de Administrația Biden pentru eliminarea CO2 din atmosferă

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Microsoft susține financiar unul dintre primele centre din SUA pentru extragerea dioxidului de carbon din atmosferă.

Conform The Verge,  compania a încheiat un contract cu startup-ul Heirloom din California, care spune că va captura până la 315.000 de tone metrice de CO2 pentru Microsoft în următorii zece ani.

Parteneriatul se încadrează în obiectivul climatic al Microsoft de a deveni carbon negativ până în 2030, ceea ce înseamnă că intenționează să elimine mai mult dioxid de carbon din atmosferă decât emite ca poluare. Compania a făcut și alte înțelegeri cu startup-uri care construiesc noi facilități industriale care filtrează CO2 din aer, numite instalații de captare directă a aerului (DAC). Acum, firma globală este implicată și în efortul administrației Biden de a construi mari centre pentru instalațiile DAC în SUA.

Unde vor fi amplasate

Heirloom spune că va captura CO2 pentru Microsoft la două noi locații comerciale din SUA, inclusiv una pe care plănuiește să o construiască în Louisiana după ce a fost selectată pentru finanțare de până la 600 de milioane de dolari de la Departamentul Energiei (DOE). Proiectul din Louisiana, numit Cypress, a fost una dintre cele două locații pe care DOE le-a ales pentru a finanța primele centre pentru instalațiile DAC din SUA.

Tehnologia emergentă este încă foarte costisitoare, iar gruparea instalațiilor în centre ar trebui să reducă costurile, deoarece vor putea să împartă aceeași infrastructură, cum ar fi conductele pentru a transporta gazele cu efect de seră capturate și puțurile subterane pentru a le depozita. Legea Bipartizană privind Infrastructura adoptată în 2021 include 3,5 miliarde de dolari pentru dezvoltarea a cel puțin patru centre DAC în SUA.

Investiția va ajuta companiile de extragere să se extindă

În Louisiana, Heirloom colaborează cu o altă companie DAC numită Climeworks, care a captat deja CO2 pentru Microsoft la locația sa din Islanda. Microsoft a semnat și un contract similar în martie cu CarbonCapture, un alt startup din California care dezvoltă tehnologie pentru a scoate CO2 din atmosferă.

Heirloom spune că este una dintre cele mai mari tranzacții de eliminare a carbonului până acum și că va ajuta compania să strângă mai mulți bani pentru a-și construi instalațiile DAC. Startup-ul a strâns încă 53 de milioane de dolari anul trecut, inclusiv investiții din partea Breakthrough Energy Ventures al lui Bill Gates și Microsoft Climate Innovation Fund.

Implicarea Microsoft este un semn mare de încredere pentru o industrie care nu există încă la scară suficient de mare pentru a aborda semnificativ schimbările climatice. Pentru a pune lucrurile în perspectivă, Microsoft plătește Heirloom să elimine până la 315.000 de tone metrice de CO2 pe parcursul a aproximativ un deceniu - dar compania a produs aproape 13 milioane de tone metrice ale gazului cu efect de seră în anul fiscal 2022.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel