Microsoft, decizie privind  LinkedIn în una dintre cele mai puternice ţări ale lumii

Motivând mediul dificil în care este nevoită să activeze, compania Microsoft a închis LinkedIn în China, după aproape șapte ani de la lansare.

Este cea mai importantă plecare din ţara asiatică a unei companii de tehnologie din istoria recentă. China se concentrează în această perioadă pe salvarea colosului imobiliar Evergrande.

Retragerea marchează cea mai mare plecare din ţara asiatică a unei companii majore de tehnologie din ultimii ani, potrivit Mediafax.

LinkedIn a declarat într-o postare pe blog joi că va înlocui platforma la sfârșitul acestui an cu o versiune dezactivată care se va concentra doar pe locuri de muncă , numită „InJobs”, care nu ar include un feed social sau opțiuni de partajare.

LinkedIn a fost singura platformă majoră de socializare occidentală care operează în China.

Când s-a lansat, în 2014, LinkedIn a fost de acord să respecte cerințele guvernului chinez pentru a opera acolo, dar a promis, de asemenea, că va fi transparent cu privire la modul în care a desfășurat activitatea în țară și a spus că nu este de acord cu cenzura guvernamentală.

În acest moment este greu de precizat dacă mișcarea LinkedIn a fost determinată de presiunea din China sau de cea din SUA. S-ar putea să fie ambele, întrucât guvernul chinez și-a strâns controlul asupra internetului și, între timp, LinkedIn a atras critici din ce în ce mai mari în America pentru că s-a închinat regulilor de cenzură de la Beijing, precizează bbc.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel