Mișcarea lui Cioloș, atac la Gorghiu. Pentru locale, ea va fi Acarul Păun


După refuzul categoric al premierului Cioloş să modifice legea alegerilor locale, PNL nu a venit cu nicio reacţie politică pentru a o susţine pe Alina Gorghiu.  Lipsa de reacţie a PNL, ca şi refuzul premierului crează terenul pentru ca preşedinta PNL să fie responsabilizată pentru un scor slab al PNL în locale.

După ce solicitarea Alinei Gorghiu a fost aşa de tranşant trântită, era de aşteptat ca din PNL să apară declaraţiile politice de susţinere pentru copreşedintele PNL. Eventual liberalii chiar să exercite minimă presiune, măcar la nivel de declaraţie publică, dacă nu cumva şi prin acţiuni politice, pentru a arata astfel susţinere pentru copreşedintele PNL. În loc de asta, nimeni din PNL nu a reacţionat. De parcă solicitarea Alinei Gorghiu pentru o modificarea legii localelor ar fi fost o chestiune personală a liderului PNL, nu o chestiune de partid. Copreşedintele PNL a încercat o explicaţie stângace pentru a oferi o minimă justificare publică pentru răspunsul categoric al premierului. „Premierul nu vrea să pară partizan” a simţit nevoia Alina Gorghiu să explice pentru a mai îndulci public refuzul politic sec.

Refuzul slăbește poziția Alinei Gorghiu

Pentru Alina Gorghiu încep problemele în PNL. În discuţia din media, dar şi între oamenii de partid apar temeri că PNL nu are şanse să câştige o victorie politică simbolică în locale.  Co-preşedinta liberalilor devine tot mai mult unul dintre responsabilii pentru scorul PNL din locale. Un fel de acar Păun, pentru un rezultat politic previzibil nemulţumitor al unui partid care nu a făcut mare lucru de după prezidenţiale încoace.

În Capitală, candidatura lui Cristian Buşoi a fost susținută inițial de co-liderul PNL, iar un eșec ar fi devastator pentru Gorghiu. De aceea, ea a nuanțat situația, ieri, când a arătat că decizia finală o ia conducerea PNL. Astfel, încearcă să împartă răspunderea cu ceilalți lideri de la vârful partidului.

Refuzul categoric al premierului Cioloş are ca efect politic slăbirea poziţiei Alinei Gorghiu la conducerea PNL. Aşa se va amplifica căutarea pentru noi lideri la conducerea formaţiunii liberale. Asta nu înseamnă automat că premierul Cioloş va prelua preşedinţia PNL, dar pentru cariera politică a lui Dacian Cioloş, înseamnă în mod cert un competitor mai puţin (scos din joc fără prea mult efort).

Dacă nu face o mişcare politică îndrăzneaţă pentru a produce perspectiva unei victorii a PNL în Capitală Alina Gorghiu va plăti politic, deşi nu este nici pe departe singura vinovată, pentru scorul electoral al PNL în locale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel