Ploi abundente și vânt puternic. Elena Mateescu (ANM) anunță fenomene meteo extreme: Rafale de 70 - 80 km/h

FOTO: Freepik @Kireyonok_Yuliya
FOTO: Freepik @Kireyonok_Yuliya

După o zi caniculară, cu temperaturi peste normalul perioadei, ANM a emis cod galben de instabilitate atmosferică pentru județele din vestul țării, începând cu această seară.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis atenționare meteorologică de Cod galben de instabilitate atmosferică pentru județele Caraș-Severin,  Timișoara. Arad, Bihor și Satu Mare, începând cu ora 18:00 a zilei de 23 septembrie, până la ora 3:00.

Instabilitatea atmosferică vine după o zi cu temperaturi caniculare, mai mari decât normalul perioadei.

”Am consemnat astăzi 35 de grade la umbră, la Zimnicea, 34 de grade, la munte, în stațiile din partea de sud a țării, inclusiv în Capitală, cu temperaturi resimțite de 37-38 de grade Celsius și iată că ziua de azi a fost o zi caniculară, mai ales  în partea de sud vest a țării, acolo unde valorile temperaturilor au depășit sau s-au apropiat de pragul unei zile de caniculă.

În vestul țării vor fi fenomenele de instabilitate atmosferică accentuată, acolo unde este o avertizare meteorologică de cod galben, aversele vor fi unele torențiale, vor fi însoțite de intensificări ale vântului și maxime la rafală de peste 55-60 km pe oră, iar pe intervale scurte de timp valori ale precipitațiilor de peste 15-20 l/mp.

Și dacă astăzi, doar în partea de vest, mâine instabilitatea va fi de interes în special sudul, sud vestul, nord vestul țării, iar jumătatea vestică a țării vor fi fenomene de instabilitate, pentru că acestea vor fi unele severe, în condițiile în care cantitățile de apă, pentru perioade scurte de timp, pot depăși 30-40 l/mp, iar maximele la rafală vor depăși, de asemenea, 70-80 km/oră”, a declarat meteorologul Elena Mateescu, directorul ANM, la România TV.

Cald până la finalul lunii septembrie

”Rămân în continuare ridicate valorile de temperaturi și mâine, în special în parte de sud și sud est, până la 34 de grade, și practic până la sfârșitul primei luni de toamnă,  o vreme în continuare călduroasă, chiar dacă vor scădea câteva grade temperaturile și vom consemna la nivelul întregii țări valori de 22 până la cel mult 29 de grade Celsius”, a mai spus meteorologul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel