EXCLUSIV  Medic OBLIGAT să plătească 400.000 de euro. Borcean: Nicăieri în lume nu există așa ceva

Gheorghe Borcean, preşedintele Colegiului Medicilor din România, a vorbit, la DC News, despre cazul medicului Carmen Braia, de la Secția ORL a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, care a fost condamnată la închisoare cu suspendare și despăgubiri de 400.000 de euro. 

În acest context, specialistul a făcut referire la ostilitatea față de medici.

"De curând, o colegă de-a noastră din provincie a fost condamnată la închisoare cu suspendare și cu interzicerea, câțiva ani, de a practica profesia. Mai mult, trebuie să plătească despăgubiri de 400.000 de euro pentru o faptă pe care nu a dorit-o. Elementul subiectiv al acelei infracțiuni nu a existat.

Este paradoxal cu câtă ostilitate, precum și în alte sentințe judecătorești, se condamnă la sume pe care este vădit că un medic nu are cum să le plătească. Un medic, în România, nu produce 400.000 de euro în toată cariera sa.

În aceeași perioadă, aceeași Curte a condamnat niște infractori care au sechestrat niște persoane cărora le-au tăiat un deget. Au primit amendă penală niște mii de euro. Nicăieri în lume nu există o situație în care să nu fie reglementat cuantumul despăgubirii morale", a zis Gheorghe Borcean la DC News.

"Vorbim despre ostilitatea față de medic. Chiar dacă a fost o infracțiune nu am avut un element de dorință. Omul a făcut ce a făcut cu gândul de a face bine. Poate că nu a respectat niște norme, dar gândul lui nu a fost niciodată ca al criminalului cu care este comparat de a face răul. Gândul său a fost de a face bine. Acesta este un element care trebuie să ne dea de gândit - ostilitatea vădită", a mai spus medicul.

Iată răspunsul integral:

DCNews a demarat, în colaborare cu prof. dr. Irinel Popescu, președinte al Academiei de Științe Medicale, un proiect dedicat informării publicului, dar și a specialiștilor, asupra unor subiecte medicale de actualitate. Seria de emisiuni realizată de profesorul Irinel Popescu, sub egida Academiei de Științe Medicale, este publicată în rubrica Academia de Sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel