Măsurători de pe Staţia Spaţială Internaţională. Nou dispozitiv. rezultate UIMITOARE

Satelit
Satelit

Cercetătorii de la NASA au testat pe Staţia Spaţială Internaţională un dispozitiv care a putut indica mult mai clar semnalele de căldură de pe suprafaţa planetei. Rezultate au fost uimitoare, dispozitivul fiind de mare ajutor pentru echipele de intervenţie în cadrul incendiilor din Australia. 

Când cercetătorii fac observaţii asupra planetei, se uită în mod special la semnăturile de căldură. Incendii, vulcani, gheaţa, chiar şi peisajele luminate de soare emit şi reflectă lumină şi căldură în feluri care le fac să iasă în evidenţă. Cercetătorii NASA au folosit, recent, un nou senzor pentru a citi astfel de semnături mult mai clar. 

În aproape un an de testări pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), CTI-ul folosit a făcut mai mult de 15 milioane de fotografii ale planetei, iar rezultatele au fost concludente. Cercetătorii au fost impresionaţi de calitatea imaginilor CTI. Spre exemplu, au fost făcute mai multe capturi ale incendiilor violete din Australia, care au ars ţara timp de patru luni. CTI a depistat forma şi localizarea incendiilor, dar şi cât de departe erau de zonele populate, informaţie critică atunci când vine vorba de intervenţie. 

"Trimiterea CTI pe ISS a fost un test pentru a vedea cât de bine se comportă tehnologia în spaţiu. Nu a fost gândită ca o misiune spaţială. Cu toate astea, CTI s-a dovedit extrem de folositoare. Am făcut acele fotografii uimitoare ale incendiilor din Australia, în momente ale zilei în care până acum nu puteam face asta. Ne-a arătat cât de multe am putea afla dacă am avea o flotă de aparate CTI", a explicat Doug Morton, şeful Laboratorului de Ştiinţe Biosferice al NASA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel