Mark Zuckerberg a lansat o nouă aplicație în UE, rivală cu X a lui Elon Musk

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Compania Meta, condusă de Mark Zuckerberg, a lansat o nouă aplicație în UE.

Grupul Meta (Facebook, Instagram) a lansat joi în Uniunea Europeană (UE) Threads, reţeaua sa socială rivală directă a X (fosta Twitter) care nu era disponibilă anterior în UE, cu o opţiune specială, însă, în vederea adaptării la reglementările de pe continent, relatează joi AFP, conform Agerpres.

Meta a lansat Threads online în restul lumii în luna iulie, însă a preferat să întârzie introducerea reţelei în UE pentru a studia implicaţiile reglementărilor europene. ”Astăzi, deschidem Threads în mai multe ţări din Europa. Bun venit tuturor!”, a scris CEO-ul grupului, Mark Zuckerberg, pe contul său Threads.

Cu această platformă de ”microblogging” asociată cu Instagram şi cu caracteristici asemănătoare celor oferite de X, Meta îşi propune în mod deschis să concureze cu reţeaua cumpărată de Elon Musk.

Zeci de milioane de înregistrări

Threads a cumulat rapid zeci de milioane de înregistrări în întreaga lume în această vară, însă Meta şi-a alocat timp pentru a clarifica implicaţiile Regulamentului UE privind pieţele digitale (DMA), care înăspreşte regulile anticoncurenţiale.

”Pentru a se conforma reglementărilor europene”, grupul a propus o opţiune suplimentară rezervată utilizatorilor din UE şi Spaţiul Economic European, permiţându-le să consulte Threads chiar şi fără un cont de Instagram, însă cu funcţii reduse.

Pe de altă parte, ca şi în restul lumii, doar utilizatorii Instagram (două miliarde în total) îşi pot crea un cont Threads, cele două conturi fiind asociate.

Utilizatori cu sau fară profil

”Cetăţenii din Spaţiul Economic European (cele 27 state membre ale UE, Elveţia, Islanda, Norvegia şi Liechtenstein) vor putea alege să îţi creeze un profil Threads asociat contului lor de Instagram, ceea ce le va permite să beneficieze de aceeaşi experienţă ca toţi ceilalţi cetăţeni ai lumii, sau să folosească Threads fără profil”, însă în acest caz ”fără a putea interacţiona cu conţinutul”, a clarificat Meta.

Aceşti utilizatori fără profil vor putea ”să răsfoiască conţinutul aplicaţiei Threads, să caute conturi, să partajeze conţinut prin copierea linkurilor sau prin partajarea platformei şi să raporteze conţinut de pe Threads”, potrivit grupului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel