Marian Iancu, mardeiaşul

catalin anton
catalin anton

Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Timişoara, Marian Iancu, s-a autodenunţat. Într-un exces de sinceritate, ce l-o fi apucat?, a mărturisit cum ar rezolva problemele pe care pretinde că le are cu centralul Cristian Balaj: l-ar bate de l-ar băga în spital.

Întrebat la GSP TV de ce nu stă pe banca de rezerve a echipei sale, cum a făcut-o Florian Walter, de la „U” Cluj, conducătorul clubului bănăţean a declarat cu nonşalanţă: „Îmi cunosc temperamentul. Pe Balaj l-aş fi băgat de cel puţin două ori în spital. Nu ştiu cât ar fi stat acolo, dar ar fi fost rău de tot. Ştiu ce spun în ceea ce mă priveşte”, şi-a semnat autocaracterizarea „omul de fotbal”.

Iancu şi-a epuizat argumentele intelectuale în a-l convinge pe arbitrul băimărean să nu mai comită erori împotriva echipei FC Timişoara şi ar trece fără nicio ezitare la cele mai la îndemână felului său de a fi, pumnii şi picioarele. Este posibil ca în acest mod, pe vremuri, copilul şi apoi adolscentul cu acelaşi nume să-şi fi rezolvat divergenţele în cartierul Giuleşti, în care a crescut.

Iancu nu ar fi nici măcar original dacă i-ar „şifona” faţa lui Balaj. Cei de la Universitatea Craiova au trei astfel de isprăvi în palmares. În 1997, conducătorul clubului oltean Eugen Arnăutu i-a tras o palmă centralului Sorin Vădana, după un meci pierdut cu Sportul Studenţesc. Un an mai târziu, antrenorul Universităţii, Ilie Balaci, l-a lovit pe arbitrul Aron Huzu cu o gheată de fotbal în figură. Iar în 2006, actualul patron craiovean, Adrian Mititelu, i-a ars o geantă în cap centralului Viorel Sandu. Domnule Iancu, să nu fiţi acuzat de plagiat!

Probabil este doar o încercare de intimidare a centralului băimărean, mai ales că acesta intenţionează să-l dea în judecată pentru epitetele pe care i le-a adresat Iancu după meciul FC Timişoara – Steaua, gen „drogat”, „beat”. Finanţatorul echipei timişorene a dat la o parte bunul simţ şi a trecut mai voalat, mai pe faţă, la ameninţări. Oricum, ca să nu se murdărească pe mâini de sânge, ar putea să trimită bodyguarzii de care este înconjurat întotdeauna, că tot nu îi este frică de nimeni, să-l „machieze” pe Balaj. Şi gata, a rezolvat! FC Timişoara ar câştiga titlul de campioană. Şi ar intra - în sfârşit - în posesia celor 15 milioane de euro de la UEFA, pentru că, de fapt, ăsta-i obiectivul. Trist este că doar la asta se mai rezumă fotbalul românesc, dacă valoare tot nu mai există!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel