MAI vrea încă un secretar de stat. Ce atribuții va avea

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) propune, într-un proiect de act normativ lansat marţi în dezbatere publică, înfiinţarea unui post de secretar de stat care să coordoneze prefecţii.

'Măsura este necesară pentru realizarea obiectivului strategic sectorial privind redefinirea locului şi rolului instituţiei prefectului în cadrul procesului de reformă a statului şi de modernizare a administraţiei publice. De asemenea, se are în vedere misiunea prefectului, în calitate de reprezentant al Guvernului pe plan local, şi implicit a instituţiei pe care o conduce în buna desfăşurare a activităţilor de prevenire şi gestionare a situaţiilor de criză şi de urgenţă', se arată în nota de fundamentare a proiectului, potrivit Agerpres.

În prezent, MAI are patru secretari de stat, patru subsecretari de stat şi secretar general.

Totodată, prin proiectul de hotărâre de guvern supus dezbaterii publice se propune transformarea Direcţiei Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale în direcţie generală, cu atribuţii inclusiv în domeniul Schengen, precum şi de protocol extern şi relaţii consulare.

O altă modificare a schemei de organizare a Aparatului Central al MAI are în vedere înfiinţarea Direcţiei Fonduri Nerambursabile, având ca obiectiv găsirea de soluţii care să determine un grad cât mai mare de absorbţie a fondurilor europene. Unitatea va fi responsabilă de gestionarea integrată a activităţilor de informare, evaluare, depunere proiecte, creştere eligibilitate, management şi control pentru fondurile nerambursabile la nivelul MAI.

Potrivit MAI, distinct de proiectul de act normativ, la nivelul structurilor subordonate, în perioada imediat următoare, vor avea loc analize proprii de eficientizare a activităţilor, care vor viza, printre altele, dezvoltarea structurii de combatere a terorismului de la nivelul Poliţiei Române, operaţionalizarea Unităţii Naţionale de Informaţii privind Pasagerii din cadrul Poliţiei de Frontieră Române, precum şi alte măsuri necesare pentru adaptarea la provocările actuale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel