Mai rău nu se poate! Un bărbat a fost testat pozitiv simultan cu HIV, COVID şi Variola maimuţei

Numărul cazurilor COVID și a celor de gripă, în creștere. OMS cere Europei să nu lase garda jos. Foto: Freepik
Numărul cazurilor COVID și a celor de gripă, în creștere. OMS cere Europei să nu lase garda jos. Foto: Freepik

Incredibil! Un italian în vârstă de 36 de ani a fost testat pozitiv pentru Variola Maimuţei, HIV și COVID în același timp. 

La aproximativ 9 zile de la întoarcerea dintr-o călătorie în Spania, în care a întreținut relații sexuale cu alți bărbați fără a folosi prezervativ, pacientul a prezentat febră, durere în gât, oboseală, cefalee și inflamație a zonei inghinale. Potrivit Journal of Infection, tânărul de 36 de ani a fost testat pozitiv pentru coronavirus la trei zile de la debutul simptomelor. La scurt timp după, i-a apărut o erupție pe brațul stâng și în zilele următoare s-au răspândit vezicule pe tot corpul, ceea ce l-a determinat să meargă la camera de urgență a unui spital din Catania. Aici a fost testat pozitiv pentru variola maimuței și HIV. Pacientul a fost externat din spital după aproape o săptămână și s-a recuperat de Covid și variola maimuței, deși a rămas cu o mică cicatrice.

Cum a fost posibil ca bărbatul să se infecteze cu trei virusuri în același timp

”Acest caz evidențiază modul în care simptomele variolei maimuțelor și Covid se pot suprapune și confirmă că, în cazul co-infecției, colectarea anamnestică și obiceiurile sexuale sunt cruciale pentru a pune diagnosticul corect”, au spus cercetătorii de la Universitatea din Catania. ”Rețineți că tamponul orofaringian al variolei maimuței a fost încă pozitiv după 20 de zile, ceea ce sugerează că acești indivizi pot fi în continuare contagioși timp de câteva zile după remisiunea clinică. În consecință, medicii ar trebui să încurajeze măsurile de precauție adecvate.

Deoarece acesta este singurul caz raportat de coinfecție cu virusul variolei maimuței, SARS-CoV-2 și HIV, nu există încă suficiente dovezi care să susțină că această combinație ar putea agrava starea pacientului. Având în vedere actuala pandemie SARS-CoV-2 și creșterea zilnică a cazurilor de variola maimuțelor, sistemele de sănătate trebuie să fie conștiente de această posibilitate”, se arată în raport, scrie ilgazzettino.it.

HIV, încă o problemă globală

Riscul cel mai mare de infectare cu HIV îl au bărbaţii care întreţin relaţii intime cu bărbaţi, iar numărul infecţiilor în cadrul acestui grup continuă să crească. De altfel, 42% din totalul cazurilor nou-diagnosticate fac parte din această categorie, în timp ce 32% dintre cazurile de transmitere au fost înregistrare în cupluri heterosexuale. Infecţiile în rândul celor care folosesc droguri injectabile continuă să scadă. Între 2006 şi 2015 numărul celor care au fost diagnosticaţi cu HIV în urma injectării substanţelor interzise a scăzut cu 44%. Datele furnizate de 20 de state europene indică faptul că 17% dintre persoanele infectate cu HIV nu au fost încă diagnosticate. În același timp, se arată că, în 2015, 47% cei infectaţi cu HIV au fost diagnosticaţi târziu, ceea ce duce la costuri ridicate pentru sistemul de sănătate, dar şi la creşterea riscului de transmitere.

Informaţiile obţinute de la 25 de ţări membre ale UE arată că 17% dintre persoanele diagnosticate cu infecţie HIV nu primesc încă tratamentul antiretroviral, motivele invocate fiind barierele de politici şi legislative, problemele sistemelor sanitare, dar şi factorii sociali sau culturali.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel