Ludovic Orban: Când voi fi convins că PNL a devenit o carcasă, sunt gata să creez o construcţie politică

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a afirmat duminică seară că atunci când va fi convins că PNL 'a devenit o carcasă care nu mai are nicio legătură cu partidul istoric', va fi gata să creeze o nouă construcţie politică care să continue trecutul Partidului Naţional Liberal.

'Când voi fi convins că PNL-ul a devenit o carcasă care nu mai are nicio legătură cu partidul istoric, sunt gata inclusiv să creez o construcţie politică care să continue trecutul Partidului Naţional Liberal, pentru că în momentul de faţă, cei care conduc astăzi partidul nu au nicio legătură cu Partidul Naţional Liberal şi n-au nicio legătură cu lucrurile în care eu cred. Întotdeauna am susţinut lucruri fundamentale care au făcut parte din istoria Partidului Naţional Liberal şi la care nu avem voie să renunţăm', a declarat Ludovic Orban, la postul de televiziune Realitatea Plus.

El a precizat că este un 'politician atipic' care şi-a construit cariera prin muncă, efort şi devotament faţă de oamenii simpli. 'Eu sunt un politician atipic, eu nu mi-am construit cariera încercând să mă pun bine cu mărimile, cu serviciile, eu mi-am construit toată cariera numai prin muncă, prin efort, prin devotament faţă de oamenii simpli, prin reprezentarea intereselor oamenilor simpli, a celor fără putere. Aşa mi-am construit eu cariera, inclusiv în interiorul partidului. Oamenii ţin la mine, oamenii au fost lângă mine şi m-au susţinut pentru că şi eu am fost alături de ei', a mai spus preşedintele Camerei Deputaţilor. 

VEZI ȘI: Răspunsul lui Orban la invitația lui Ciolacu privind suspendarea lui Iohannis. A cerut scuze celor cărora le-a zis să-l voteze

Ludovic Orban a fost întrebat dacă președintele Klaus Iohannis trebuie suspendat.

”La Congresul PNL, Klaus Iohannis a încălcat Constituția României. Cum să se implice în alegerile interne dintr-un partid politic?!”, a zis Ludovic Orban la Realitatea Plus. 

În context amintim că Marcel Ciolacu, în urmă cu câteva zile, a spus nu ar avea nimic împotrivă ca demersul suspendării președintelui Klaus Iohannis să fie inițiat de Dan Barna și Ludovic Orban.

”PSD e de acord, dacă Orban și Barna se hotărăsc să pornească ei procedura de suspendare a președintelui Iohannis. Noi am avut o dată această inițiativă, nu am fost susținuți și e suficient”, a spus Ciolacu la Realitatea Plus.

Răspunsul lui Orban pentru Ciolacu

Duminică seară, întrebat dacă trebuie suspendat Klaus Iohannis, Ludovic Orban a zis: ”Ciolacu zicea că mă așteaptă pe mine și pe Barna. Dacă îl suspendă cineva pe Klaus Iohannis, acela este Parlamentul. Domnul Ciolacu face pe niznaiul. Procedura de suspendare a președintelui nu poate fi inițiată decât de o treime din parlamentari. La ora actuală, o treime din parlamentari nu deține nici PSD singur”.

”Să nu mă întrebați ce aș face dacă s-ar ajunge la un referendum de demitere că nu vă voi răspunde acum!”, a mai zis Orban. Politicianul a fost întrebat dacă va răspunde la această întrebare după moțiunea, iar răspunsul lui a fost: ”Când va fi cazul”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel