EXCLUSIV  Leonardo Badea (BNR), semnal de alarmă despre giganţii Google, Apple, Microsoft, Amazon şi Facebook: Sentiment de revoltă!

Leonardo Badea, viceguvernator al Băncii Naționale a României, a vorbit la cea de-a patra Conferință Europeană a Serviciilor Financiare (European Conference on Financial Services - ECFS 2020), organizată la Braşov, despre companiile gigant la nivel mondial şi despre modul în care trebuie tratată canitatea uriaşă de informaţii pe care o gestionează acestea.


În intervenţia sa, Leonardo Badea a vorbit despre marii giganţi ai planetei, companiile care au afaceri la nivel mondial, Google, Apple, Microsoft, Amazon şi Facebook, subliniind faptul că e nevoie de mare atenţie atunci când vine vorba despre modul în care sunt gestionate informaţiile pe care le deţin acestea. 

"Aceste firme îşi sporesc amprenta asupra economiei şi au o cantitate uriaşă de informaţii pe care o gestionează şi o colectează. Cantitatea de informaţii pe care aceste firme o deţin este imensă. Gestionarea ei, în condiţii de securitate, devine o problemă. Iar apărarea intereselor consumatorilor devine şi asta o problemă. Sunt inclusiv instituţii care încearcă să le controleze şi conduita fiindcă inclusiv conduita unor astfel de companii trebuie să devină o problemă.

Există un sentiment de revoltă câteodată, al consumatorilor, faţă de conduita acestor giganţi: aţi văzut şi faţă de Facebook, faţă de anumite date care au fost publicate, anumite societăţi care folosesc o serie de date, iau o serie de decizii şi accesează, manipulează într-un anumit sens. Ce e în mintea unui om? S-a ajuns până acolo încât poţi să-ţi dai seama acest lucru din ceea ce el face în mediul virtual. Este o chestiune complicată şi din punct de vedere moral, uman, dar şi din punct de vedere juridic", a declarat Leonardo Badea în cadrul conferinţei. 

VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel