Lentilele computerizate care trimit informaţia direct în ochi

Cercetătorii din SUA şi Finlanda au conceput un prototip de lentilă de contact care afişează texte şi imagini, astfel încât poţi citi fără să arunci vreo privire pe ecranul laptopului sau a telefonului mobil. În curând, tehnologia ne-ar putea ajuta să vedem nivelul de glucoză în sânge sau să monotorizăm ritmul cardiac. Totul fără a mişca un deget.

Autor: Anca Murgoci

Lentila creată de experţii de la Universitatea Washington se serveşte de o antenă care colectează energia furnizată de la o sursă externă şi de un circuit care o stochează.

Într-un articol publicat în revista Journal of Micromechanics and Microengineering, cercetătorii au dat mai multe informaţii despre lentilele computerizate pe care le-au creat. Piesele au fost testate pe ochii iepurilor şi s-au dovedit a fi sigure. În curând, vor fi testate şi pe oameni, după care urmează să fie puse în vânzare.

Potrivit BBC Mundo, lentilele amintesc de filmul „The Terminator” sau de alte producţii science-fiction, în care protagoniştii puteau să vadă în ochii lor arhivele din computere sau mesaje. Imaginile generate de lentilele de contact computerizate apar în faţa ochilor atunci când doreşti să admiri un peisaj sau să citeşti un sms. Utilizatorii au si optiunea zoom.  Cercetatorii vor ca lentila sa fie conectată la biosenzorii din corpul utilizatorului pentru a oferi informaţii cu privire la nivelul glucozei şi acidului lactic.

Lentilele de contact computerizate se aplică pe retină în acelaşi mod ca cele obşinuite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel