Legea Securității îl lasă pe Cioloș fără material de propagandă

Protest
Protest

Partidul lui Macron, En Marche!, locomotiva mișcării Renew Europe, din care face parte PLUS-ul lui Cioloș, a schimbat macazul.

Cum ar fi fost pentru Cioloș și propaganda partidului său dacă imaginile cu jandarmi din 10 august nu puteau fi difuzate de media?  Dacă legea nu ar fi permis publicarea fotografiilor, dacă înregistrările video ar fi însemnat ani de pușcărie pentru jurnaliști, PLUS amenzi de 45.000  de euro de căciulă?

Exact asta încearcă Macron și partidul său să facă în Franța. Articolul 24 al Legii Securității (chiar așa au numit-o, nu e o aluzie), votată recent de Adunarea Națională,  împiedică presa și rețelele sociale să publice imagini ale polițiștilor sau jandarmilor. Chipurile, pentru a-i proteja pe agenții forțelor de ordine, care ar fi hărțuiți după ce le apăre fața la televizor.   

Amnesty International, sindicatele ziariștilor din Franța, dar și unele publicații occidentale consideră că această lege va impune cenzura, că limitează libertatea de exprimare și încalcă drepturile omului.

Doar dacă socialiștii europeni ar fi foarte proști nu ar înțelege că legea Securității lui Macron sau Legea presei, pe care o critică la iliberalul Viktor Orban, sunt la fel de nocive pentru democrație. Popularii, cu siguranță sunt ceva mai abili decât socialiștii. Dar, și unora și altora le convine.  

Gaze lacrimogene cu aromă de Rocquefort

Noua clasă politică, odată ajunsă la butoane, nu mai are nevoie de protestatari, are nevoie de jandarmi. Ceea ce convine și vechilor politicieni, de Stânga sau Dreapta. Îngrozitor de mediocri, captivi deopotrivă intereselor financiare care îi propulsează și aparatului birocratic care îi susține la putere, fără soluții la tot mai multele provocări  din prezent, vor să-și asigure viitorul. Cu pulanul, dacă e cazul.

Aștept, deci, să ajungă Dacian Cioloș premier sau președinte. Vreau să văd decretul prin care gazele lacrimogene care pe vremuri atacau  ADN-ul capătă aromă de Rocquefort, cum se transformă bastoanele Jandarmeriei în buchețele de Nu mă uita, cum iau 45.000 de euro amendă  huliganii care filmează mitingul.

Nu e o pedeapsă mai mare pentru idioții utili decât transformarea lui En Marche în Marș d-aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel