Legătura dintre Panama Papers și camioanele cu euro ale lui Irimescu

Val Vâlcu / 04 apr 2016 / 12:09 Salveaza PDF Comentarii

”S-au scos 35 de miliarde (de euro) din România, îmi spuneau băieţii, confidenţial, din România, cu camionul și s-au dus în Elveţia, în ultimii cinci ani de mandat al lui Traian Băsescu”, a declarat, joia trecută, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Timp de trei zile, ministrul a fost făcut praf în presă și în politică. Luni, a izbucnit scandalul Panama Papers, o imensă scurgere de informații despre conturi secrete, paradisuri fiscale, conexiuni cu lideri politici, dictatori, democrați, sportivi, oameni de afaceri.

A fost declarația lui Irimescu un teasing, un anunț care să crească interesul pentru acest subiect, în România? Greu de crezut. Foarte probabil a fost o coincidență. La câte declarații bizare fac unii miniștri și la cât de haotic  se mișcă în spațiul public, șansele ca din întâmplare să dea peste o mină neexplodată sunt ridicate.

Pe de altă parte, nici nu poate fi exclusă complet ipoteza că știa ceva, că auzise de o bombă care urma a fi detonată.  Informațiile  nu au plecat doar spre Süddeutsche Zeitung, ci spre o sută de publicații din diferite țări, care analizează conexiunile naționale ale acestui scandal internațional.

În acest context, nu este clar ce ar fi urmărit cu declarația sa ministrul Irimescu, de ce a menționat ”băieții” care i-ar fi adus la cunoștință o temă care urma să erupă în presă peste câteva zile.   Dacă a fost o discuție confidențială, de ce a făcut-o publică? N-ar fi nici prima, nu e nici ultima gafă de comunicare a unui tehnocrat.  

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28