Legătura dintre filmele clasice de Crăciun și demența. Sfaturile experților

Vizionarea repetată a unor filme cunoscute, precum „ It’s a Wonderful Life” i-ar putea ajuta, în preajma sărbătorii Crăciunului, pe cei care suferă de demență, potrivit unui director al NHS.

Profesorul Alistair Burns, director la NHS Anglia, sistemul de asistență medicală de stat în Regatul Unit, a spus că, în timp ce persoanele cu demență s-ar putea să nu-și amintească neapărat detaliile filmului, s-ar putea să-și amintească cum s-au simțit când l-au urmărit.

'Adunând familia pentru a viziona un film clasic mult îndrăgit  sau chiar cântând un colind preferat poate aduce oamenii împreună și ajuta toată lumea să se simtă parte a distracției, inclusiv oamenii care suferă de demență.' a subliniat profesorul Alistar Burns.

Sfaturi pentru pentru ameliorarea demenței

'Fie că este o melodie veche sau un film clasic de Crăciun, acest fapt poate fi benefic pentru cineva cu demență. Acest lucru poate ajuta la menținerea stimei de sine și a încrederii, precum și la îmbunătățirea interacțiunilor sociale cu ceilalți oameni.', potrivit The Independent.

Conform NHS, demența este un cumul de simptome cauzate de deteriorarea creierului. Acestea includ pierderea de memorie, dificultăți de gândire sau raționare și sentimentul de anxietate sau supărare pentru pierderea memoriei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel