Lansarea iPhone 15, când ar urma să aibă loc şi la ce preţuri să ne aşteptăm

foto: Unsplash
foto: Unsplash

Începutul toamnei este așteptat cu nerăbdare de fanii smartphone-urilor Apple.

Lanseara noului iPhone 15 se apropie cu pași repezi, iar fanii Apple se pot interesa, deja, pe internet despre cum va arăta noul model şi la ce preţuri ar fi estimat în România. Evenimentul vine într-un an extrem de interesant pentru Apple. Compania de tehnologie a trecut la finalul lunii iunie din nou pragul de 3.000 de miliarde de dolari în ceea ce privește evaluarea.

Apple a depășit așteptările analiștilor de piaţă atunci când a raportat rezultatele pentru trimestrul care s-a încheiat la 1 aprilie. Datele de la acel moment arătau că profitul net a rămas constant la 1,52 de dolari pe acțiune, peste estimările analiștilor care mizau pe un profit net de 1,43 dolari per acțiune. La acel moment, datele arătau că vânzările de telefoane iPhone au crescut cu 1,5% în ritm anual, până la 51,33 miliarde de dolari.

Experții din zona de tehnologie se așteaptă ca lansarea seriei iPhone 15 să aibă loc în luna septembrie, notează wall-street.ro. Dacă ne uităm la ultimele lansări, putem observa că seriile iPhone 14 și iPhone 13 au debutat tot în luna septembrie a anilor trecuți, aşadar septembrie pare să fie un reper în ce priveşte intrarea pe piaţă a noutăţilor Apple.

Există şi zvonuri cum că Apple ar urma să amâne lansare modelelor iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max, însă s-ar putea să vedem cantități limitate la lansarea din septembrie 2023.

Ce se schimbă

Ne putem aștepta ca modelele din seria iPhone 15 să vină cu un port de încărcare de tip USB-C, în detrimentul portului de încărcare Lighting. E important de reamintit faptul că, la finalul anului trecut, Consiliul European a aprobat definitiv Directiva privind încărcătorul comun. Reglementarea face ca, în 2024, portul de încărcare USB-C să devină obligatoriu pentru o gamă largă de dispozitive electronice.

Modelele standard din seria iPhone 15 vor primi, cel mai probabil, un upgrade la nivelul procesorului, fiind folosit A16, regăsit pe modelele Pro din seria iPhone 14, în timp ce modelele Pro din seria iPhone 15 să folosească varianta mai nouă, respectiv procesorul A17.

De asemenea, carcasa ar urma să fie din titan iar marginile vor fi mai subțiri si mai curbate.

Preţuri pentru România

Preţurile estimate ar urma să difere, evident, în funcţie de model:

iPhone 15 – 799 euro 

iPhone 15 Plus – 899 euro 

iPhone 15 Pro – 999 euro 

iPhone 15 Pro Max – 1.099 euro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel