JumpMod, rucsacul pentru a face un salt în realitatea virtuală

Sursa Foto YouTube Futuroprossimo TV
Sursa Foto YouTube Futuroprossimo TV

Pedro Lopes și echipa sa creează un rucsac capabil să ne înșele percepția pentru un salt de neuitat în VR.

Ți-ar plăcea să experimentezi fiorul de a sări în gol dintr-un avion sau de a fi ridicat în aer de o tornadă, fără să te miști un singur metru? Dacă da, atunci în curând ar putea să faci acest lucru din confortul casei tale.

Potrivit Futuro, cercetătorul de la Universitatea din Chicago, Pedro Lopes și echipa sa au creat JumpMod, un rucsac mecanic care ar putea schimba pentru totdeauna modul în care trăim realitatea virtuală.

Imersiune totală

Adesea, dispozitivele voluminoase și scumpe care nu sunt potrivite pentru uz casnic sunt folosite pentru a simula forțele care acționează asupra corpului în VR, cum ar fi cele resimțite într-o mașină de curse sau pe un roller coaster.

JumpMod folosește percepția noastră pentru a crea iluzia de a fi tras în sus sau în jos, fără a fi nevoie de alte gadget-uri.

Cum funcționează JumpMod

Rucsacul virtual pentru sărituri are o greutate de doar 2 kg care se mișcă rapid în sus și în jos pentru a crea senzații diferite.

Într-unul dintre jocurile demo VR care fac parte din primul studiu, jucătorii pot colecta jetoane care le permit să sară mai sus și să depășească obstacole: datorită JumpMod, greutatea rucsacului se mișcă în sus în timp ce utilizatorul decolează de la sol: senzația este aceea de a sări mai sus decât în ​​mod normal.

Altă dată, jucătorii trebuie să zdrobească un dovleac cu un salt. Mișcându-vă greutatea în jos pe măsură ce ”aterizați”, JumpMod te va face să simți că ați lovit mai puternic pământul. La sfârșitul jocului, jucătorul este ridicat de o pasăre și greutatea din rucsac scade pentru a simula senzația de a fi ridicat în aer.

Pe măsură ce tehnologia VR evoluează și se adaugă noi niveluri de realism, cum ar fi percepția atingerii și a temperaturii, JumpMod ar putea fi începutul unei noi ere pentru imersivitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel