O companie alimentară japoneză a făcut deliciile presei săptămâna aceasta anunțând cultivarea unui soi de ceapă care se curăță și se taie fără ca ochii să lăcrimeze.
House Foods Group a anunțat că a cultivat acest soi de ceapă reușind să blocheze enzimele care produc compușii care fac ochii să lăcrimeze, notează Agerpres.
Rezultatul este chiar invers, poate produce râsul, datorită proprietăților sale neobișnuite, a subliniat compania într-un comunicat.
Compania japoneză nu a decis încă dacă va comercializa noul soi de ceapă.
În 2013, cercetătorii companiei au primit "Premiul Ig Nobel" decernat de Universitatea Harvard pentru pentru cele mai trăznite, ciudate și inutile descoperiri științifice — o alternativă amuzantă la adevăratele premii Nobel.
House Foods Group a fost premiată pentru descoperirea procesului biochimic prin care ceapa face ochii să lăcrimeze.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu