Isteria gratuită a marelui meci tv Ponta-Iohannis

 

Ultima temă de propagandă a ambelor tabere de prezidențiabili e care dintre ei se teme mai tare de o eventuală dezbatere înaintea turului doi. Și Ponta, și Iohannis încearcă să ia prim-planul și să-l înghesuie pe celălalt.

După primul tur, Victor a dat șahul, anunțând că-l așteaptă, în fiecare zi a săptămânii viitoare, pe Klaus, la aceeași oră, pe diferite teme care vizează atribuțiile președintelui, la patru televiziuni de știri. Evident, contracandidatul nu s-a predat, că nu era fraier să accepte condițiile prestabilite de adversar, dar a făcut-o prost, bolovănos, imobil, la fel cum s-a comportat în toată campania asta electorală.

Întâi de toate, a bătut cu pumnul în masă că el vrea teren neutru. Și, de neutru ce e, l-a și indicat, fără să-l consulte pe celălalt: Universitatea de Vest din Timișoara. Care, absolut întâmplător, tocmai lansase binevoitoarea invitație pentru o acțiune politică fără nici o legătură cu obiectul ei de activitate. Dincolo de faptul că n-am auzit de vreo hotărâre judecătorească sau lege care să statueze neutralitatea politică a unității de învățământ, n-am înțeles cine o moderează. Rectorul, revoluționarii, societatea civilă? Că un om care se visează președinte se pișă cu jet pe o întreagă breaslă, presa, în rândurile căreia pretinde că nu se găsește un singur om capabil să modereze o astfel de dezbatere fără să dea cu mucii-n fasole, iar indignații de serviciu tac ca rahații-n tufe, nici măcar nu mă miră. Mă uimește doar că, nici măcar în al doișpelea ceas, când îl despart 10 procente de Ponta, timpul rămas îl strânge, iar imaginea lui publică e de împiedicat iremediabil în puținele-i cuvinte, nu-și vede interesul. Sau și l-o vedea, rolul de victimă persecutată mediatic de agresor, însă nu-l declară. 

La ora asta, pe Ponta nu-l încurcă deloc lipsa dezbaterii. Acces la media are cât cuprinde, stă la 10 lungimi distanță de Iohannis și, pe lângă faptul că are meciuri televizate în picioare, își poate permite și să tacă, dacă vrea, până-n turul doi. Dar n-o va face. Va ieși pe sticlă și-i va administra lovitură după lovitură. Cu mesaj de unitate, cu zâmbetul pe buze și cu justificarea că el a vrut să fie organizată cel puțin o dezbatere, dar n-a avut cu cine.

P.S. Prin valul de oameni dornici să modereze dezbaterea prezidențială care se tot autopropun și de instituții amabile care vor s-o găzduiască, mă strecor și eu timid și vă rog să nu contați pe mine. Pentru că n-am nimic de demonstrat sau de obținut, pentru că am avut interlocutori infinit mai redutabili și mai interesanți de când tot apar la televizor și, în definitiv, pentru că ăsta e un gen de emisiune după care, oricât șpagat deontologic ai face, tu ieși cel mai prost.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy