Isărescu a cerut demisia lui Cinteză și lui Dragu Paliu

Doi tehnocrați au făcut declarații șocante. Derapajele de discurs ale celor doi înalți funcționari publici au făcut deservicii instituțiilor pe care le reprezintă.

Nicolae Cinteză, șeful Supravegherii BNR, a amenințat Parlamentul cu DNA, pentru că a votat Legea dării în plată. Poziția Băncii Naționale a fost,astfel, mutată din zona tehnică în cea politică. În loc să se discute despre impactul legii, se ridică problema dacă în România se respectă jocul democratic, sau de ce nu a sărit BNR cu reclamația la DNA și în cazul băncilor care au dat faliment, de exemplu.

Alina Dragu Paliu, ministrul de Finanțe, a reușit să pună într-o lumină proastă Guvernul. Sindicatele, care au oricum motive să protesteze pentru că nu va crește salariul minim, au de partea lor publicul revoltat de afirmația ministrului, cea cu munca de doi lei a românilor.

Când le-a cerut Mugur Isărescu demisia? În 2012, când guvernatorul BNR a spus explicit: ”Gura bate fundul. Cine nu știe să dialogheze să plece acasă, nu să ne scoată pe noi din casă” (vezi video aici).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel