IRES, studiu după alegerile prezidențiale 2014. Internetul, esențial pentru proteste

Ultimul studiu IRES arată rolul esențial al Internetului ca mediu de catalizare a protestului și de contagiune. Studiul a fost realizat după al doilea tur al alegerilor prezidențiale de către Institutul Român de Evaluare și Strategie.

Rezultatele studiului IRES arară că 54% dintre intervievați utilizează internetul. 46% dintre ei au urmărit mesajele candidaților la Președinție sau campania lor, iar 54% nu le-au urmărit pe Internet. Dintre cei 54% intervievați care utilizează Internetul, 42% nu au un cont pe o rețea de socializare.

Sondajul mai arată că cele mai frecvent menționate rețele de socializare ale persoanelor intervievate, care reprezintă 58% din cei care declară că folosesc internetul, sunt: Facebook (93%, prima mențiune, 1% a doua mențiune), Twitter (1% prima mențiune, 5% a doua mențiune), Yahoo (2% prima mențiune, 3% a doua mențiune), Google Plus si Skype (câte 1% prima mențiune, 1% a doua mențiune), scrie Agerpres.  Alte rețele de socializare amintite (a doua mențiune) au fost: Hi5, Instagram, WhatsApp și LinkedIn. Dintre cei care declară că folosesc Internetul, 58% menționează că au urmărit campania electorală dinaintea scrutinelor, iar 42% spun că nu au urmărit-o.

Enel, prima reacție după moartea directorului Matteo Cassani

O altă concluzie a studiului e că 70% dintre cei care utilizează Internetul consideră că acesta în general și rețelele de socializare au influențat participarea la vot, 24% consideră că nu au influențat, iar 6% nu știu dacă acestea au avut vreo influență asupra participării la vot.

Studiul mai arată că cei mai mulți dintre cei care au participat la sondaj, respectiv 66%, au declarat că au mers la vot pentru a vota cu un anumit candidat.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 1.271 de indivizi, intervievați prin metoda interviurilor telefonice. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel