Iphone-urile vor avea în sfârșit același încărcător cu telefoanele Android. Cu ce alte noutăți mai vine telefonul celor de la Apple

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

În sfârșit, Apple intenționează să facă una dintre cele mai frecvent solicitate modificări la iPhone, în 2023. Potrivit analistului TF International Securities Ming-Chi Kuo, iPhone 15 va renunța la portul Lightning în favoarea USB-C.

Kuo a ajuns la această concluzie după ce a trimis un sondaj surselor sale din lanțul de aprovizionare. El crede că adoptarea USB-C ar trebui să îmbunătățească vitezele de transfer și încărcare ale iPhone-ului, dar avertizează că aceasta va depinde de modul în care iOS interacționează cu tehnologia.

iPhone 15 se pregătește să adopte porturi USB-C

Apple a introdus pentru prima dată portul Lightning pe iPhone 5 în 2012. De-a lungul anilor, aproape toți furnizorii de smartphone-uri au trecut la USB-C, dar Apple refuză să se conformeze. De fapt, Kuo însuși a sugerat chiar și anul trecut că iPhone-ul va continua să vină cu porturi Lightning în „viitorul previzibil”. El a remarcat că USB-C nu este la fel de rezistent la apă ca Lightning și că adoptarea USB-C ar fi dăunătoare afacerii MFi a Apple. În ciuda tuturor acestor lucruri, analistul și-a schimbat tonul și credem că știm de ce.

La sfârșitul anului trecut, Comisia Europeană a propus o legislație care să facă din USB-C portul standard de încărcare pentru majoritatea electronicelor portabile. Cu săptămâni în urmă, deputații în Parlamentul European au votat în majoritate covârșitoare în favoarea legislației. Au mai rămas mulți pași în proces și chiar dacă UE adoptă legea, Apple și alți furnizori vor avea timp să facă modificările necesare produselor lor.

Cu toate acestea, atunci când legea va intra în vigoare, Apple va avea două opțiuni. Compania ar putea fie să producă versiuni separate ale produselor sale Lightning cu porturi USB-C special pentru Europa, fie pur și simplu ar putea aduce USB-C pe dispozitivele sale din toate continentele.

Pe baza tweet-urilor lui Kuo, Apple pare să fi ales varianta din urmă. Pare sensibil, mai ales având în vedere că unele dintre produsele Apple au deja USB-C.

Apple a trecut la USB-C pentru cea mai mare parte a gamei sale de iPad cu ani în urmă. A face același lucru pentru iPhone s-ar putea să nu fie la fel de simplu, dar Apple va evita o durere de cap enormă legate de formalitățile legale- și doar asta ar putea fi un motiv suficient pentru a face schimbarea mai devreme decât mai târziu.

Ce alte modificări urmează pentru iPhone?

Tweeturile lui Kuo au venit la doar câteva ore după ce o altă sursă de încredere a împărtășit câteva informații interesante despre următoarele modele de iPhone. Potrivit analistului de display Ross Young, ecranele de pe iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max vor fi puțin mai mari decât afișajele modelelor Pro de anul trecut. 

Dacă Young și Kuo au dreptate, iPhone 14 și iPhone 15 vor fi unul dintre cele mai interesante produse Apple din ultimii ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel