iPhone 13, primul telefon Apple cu amprentă sub ecran

Aplicația bancară și SIM-ul, folosite pentru fraudă informatică. Sursa: Pixabay
Aplicația bancară și SIM-ul, folosite pentru fraudă informatică. Sursa: Pixabay

iPhone 13 ar putea fi primul telefon din gama Apple cu senzor de amprentă sub ecran. 

iPhone 13 ar putea reintroduce funcția Touch ID, reimaginată cu senzor de amprentă sub suprafața activă a ecranului și promovată ca o dotare cheie pentru gama iPhone 2021.

Decizia Apple de promova Face ID ca soluție preferată pentru autentificare biometrică s-a dovedit neinspirată în contextul pandemiei COVID-19, tehnologia nefuncționând tocmai bine cu masca pe față. Așa se face că mulți utilizatori iPhone au renunțat deja la sistemul Face ID în favoarea codului PIN, o soluție mai puțin sigură, dar care funcționează, scrie go4it.ro

Apple se află deja în plin proces de testare/selectare a hardware-ului necesare, planul fiind de a prezenta Touch ID ca pe un upgrade-cheie adus gamei iPhone în 2021. Aceleași surse confirmă și că gama iPhone 2021 nu abandonează Face ID, aceasta rămânând printre opțiunile de autentificare cu nivel de securitate echivalent, de folosit separat sau împreună cu Touch ID.

Potrivit estimărilor celebrului analist Ming-Chi Kuo, Apple pregătește patru variante iPhone pentru anul 2021: iPhone 13 mini cu ecran OLED de 5.4 inch, iPhone 13 cu ecran OLED de 6.1 inch, iPhone 13 Pro cu ecran OLED de 6.1 inch, iPhone 13 Pro Max cu ecran OLED de 6.7 inch. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel