Invenţii spectaculoase propuse de români. Cel mai deștept telefon

Telefonul care se încarcă singur, maşina care se poate transforma în birou, cubul pentru aplicaţii informatice sau deflectorul termic care reduce consumul de carburant la autovehicule sunt propunerile de invenţii pe care patru tineri hunedoreni le aduc în atenţia juriului de la Salonul Internaţional de Inventică Pro Invent, care se desfăşoară la Cluj Napoca în perioada 23-25 martie.

Cei patru participă la salonul de inventică într-o formulă inedită, deoarece iniţiatorul acestui grup este inventatorul Corneliu Birtok-Băneasă, din Deva, cunoscut pentru invenţiile sale din industria auto. El şi-a propus acum ca prin asociaţia pe care o conduce să-i sprijine pe mai tinerii săi colegi, în încercarea acestora de a ajunge în topul celor mai cunoscuţi inventatori din lume.

'Doar unul dintre cei trei tineri cu care am ales că particip la acest salon de inventică deţine un brevet de inventator, dar ceilalţi doi au, la rândul lor, proiecte foarte interesante: este vorba de un elev din Deva şi de un inginer din Hunedoara. Cred că este bine ca tinerii să ia contact cu cerinţele unui salon de invenţii, chiar dacă nu deţin încă un brevet de invenţie pentru proiectele pe care le propun', a declarat miercuri, pentru AGERPRES, inventatorul Corneliu Birtok-Băneasă.

[citeste si]

Potrivit acestuia, una dintre cele mai interesante invenţii ce va putea fi văzută la standul celor patru hunedoreni este o husă specială ce permite încărcarea telefonului mobil fără ca acesta să mai fie introdus în priză. Autorul acestei huse, inginerul Răzvan Mărcuş, a depus actele necesare pentru ca ea să fie înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci. 'Este o idee genială, pentru că această husă ne încarcă telefonul mobil, transformând orice fel de energie în curent electric. Energia folosită provine din mişcare, şocuri, energie fotovoltaică, amprenta termică a mâinii. Toate aceste forme de energie regenerabilă sunt transformate în curent electric, iar telefonul mobil nu mai are nevoie să fie încărcat la priză', a explicat Birtok-Băneasă. La acelaşi stand al inventatorului din Deva vor mai putea fi văzute două proiecte cu o viziune foarte interesantă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel