Urmărește emisiunea live


Invazie de velella velella, pe o plajă din SUA

Priveliște spectaculoasă pe o plajă din Golful Monterey, California, după ce milioane de creaturi marine bizare de culoare albastră, asemănătoare unor bucăţi de sticlă, au ajuns pe uscat, aduse de vânt.

Bizarele creaturi sunt numite Velella velella, se înrudesc cu meduzele și cu coralii și, în mod normal, pot fi întâlnite plutind la suprafața oceanelor calde și temperate, scrie www.iflscience.com, potrivit descopera.ro.

Dacă, din neatenție, aceste viețuitoare sunt călcate, ele nu sunt periculoase, înțepătura nefiind dăunătoare.

Forma acestor celenterate planctonice, care prezintă un flotor triunghiular, le permite să profite de vânt. Apariția lor pe plajă la sfârșitul primăverii/începutul verii nu este neobișnuit, însă potrivit biologului marin Nacy Black susține că Velella velella nu au fost observate în zonă de aproximativ 8 ani.

Deși aceste exemplare marine au apărut de data aceasta mai târziu decât de obicei, cercetătorul Rich Mooi a declarat pentru „La Times" că acest fapt nu înseamnă că este ceva în neregulă cu oceanul.

Mai mult, Mooi spune că chiar dacă numărul mare exemplarelor care au invadat plaja și au murit poate părea îngrijorător, există un număr foarte mare de Velella velella în oceanele de pe glob. În consecință, specia nu este în pericol de dispariție. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel