€ 4.8338
|
$ 4.4477
|
Coronavirus - COVID 19
România în stare de urgență
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642 sau la adresa de e-mail [email protected] și pune intrebări despre coronavirus, situații sociale, medicale, suport psihologic. Semnalează situații deosebite.

EXCLUSIV  Interviu cu Eugen Cojoacă, președintele ANAP. Ce vrea să facă în mandatul său

Într-un interviu pentru DC News, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice, Eugen Cojoacă, a fost întrebat ce consideră că ar trebui să se schimbe în cadrul instituției.

Ce considerați că ar trebui să se schimbe în cadrul instituției? Este informatizarea o soluție de simplificare?

 

Mi-am propus ca sub mandatul meu, ANAP să se transforme într-o instituție modernă, digitalizată și ancorată solid de instituțiile europene. Un prim pas a fost deja făcut: prin intermediul unui proiect finanțat din fonduri europene, ANAP va beneficia de un sistem IT prin care se vor putea digitaliza intern toate fluxurile de documente. De asemenea, avem în plan un upgrade al sistemului electronic de achiziții publice


Care sunt cele mai importante puncte din planul de management pe care îl veți aplica?


Prioritatea zero este eficientizarea Agenției prin reducerea funcțiilor de conducere – de la 70 de funcții de conducere vom ajunge la 34, ceea ce va însemna nu doar o economie la buget ci și un management mai performant.


Ce ar trebui să știe oamenii obișnuiți despre activitatea ANAP?

 


Aș vrea ca oamenii obișnuiți să înțeleagă că domeniul achizițiilor publice este unul în continuă dezvoltare și transformare, iar cerințele de reglementare și monitorizare se pot schimba în funcție de apariția în practică a unor noi situații. Tocmai de aceea ANAP trebuie să acționeze ca un arbitru și să ajusteze neconcordanțele dintre textele actelor normative și realitatea din piață.


Se va comunica mai mult despre activitatea instituției, în mandatul dumneavoastră?

 


Desigur, sunt adeptul unei guvernării deschise, responsabile și eficiente prin promovarea transparenței, încurajarea participării civice la viaţa publică și folosirea noilor tehnologii în administrația publică pentru a avea o comunicare directă cu publicul.

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


dcn.n-nxt.25