Internet prin satelit. Elon Musk a prezentat proiectul

Viteza internet
Viteza internet

Sateliţii construiţi de compania SpaceX pentru a furniza de pe orbită acces la internet în anumite regiuni defavorizate ale lumii au fost prezentaţi de Elon Musk, sâmbătă, cu câteva zile înainte de mult aşteptata lansare în spaţiu a acestor dispozitive, informează Press Association. 

Antreprenorul sud-african a prezentat un prim lot de 60 de sateliţi, asamblaţi deja la bordul unei rachete din gama Falcon 9, care ar urma să fie plasaţi pe o orbită joasă în cursul zilei de miercuri. CEO-ul companiei SpaceX a avertizat însă că această misiune ar putea totuşi să eşueze. 

"Foarte multe lucruri ar putea să meargă prost în această primă misiune", a precizat Elon Musk într-un mesaj pe Twitter. El a adăugat că va fi nevoie de alte şase lansări similare pentru ca viitoarea reţea de sateliţi să asigure o lungime de bandă "minoră" şi de 12 lansări similare pentru a se obţine un serviciu de internet cu eficienţă "moderată". 

Lansarea face parte din proiectul Starlink



Lansarea de miercuri face parte din Starlink, un proiect în valoare de mai multe miliarde de dolari conceput de SpaceX, care a fost aprobat de agenţia de comunicaţii americană pentru a trimite aproape 12.000 de sateliţi în spaţiu. O testare a prototipurilor Tintin A şi Tintin B a fost realizată în februarie 2018 şi a demonstrat că aceşti sateliţi asigură o acoperire terestră destul de bună, furnizând un semnal de internet suficient de puternic pentru ca utilizatorii de pe Terra să poată să joace jocuri video cu succesiuni de imagini rapide, a dezvăluit Elon Musk. 

Cei mai noi sateliţi din această gamă au un design diferit de modelele anterioare, însă Gwynne Shotwell, preşedinte şi director general administrativ al SpaceX, a dezvăluit recent la conferinţa Satellite 2019 că noile dispozitive vor fi micşorate, iar lansările pentru acest serviciu de internet vor debuta abia în a doua parte a acestui an. În funcţie de rezultatele lansării de miercuri, Gwynne Shotwell a spus că SpaceX ar putea să trimită în spaţiu între două şi şase loturi de sateliţi în acest an în cadrul constelaţiei Starlink. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel