Înregistrări din spațiu ale NASA, publicate în premieră

Agenţia spaţială americană (NASA) a publicat pe internet o serie de înregistrări audio din timpul misiunilor sale spaţiale, printre care se numără cuvintele spuse de Neil Armstrong în timpul aselenizării istorice, iar materialele sunt disponibile gratuit.

NASA a publicat pe contul său de pe platforma online Soundcloud peste 60 de înregistrări, accesibile în mod gratuit oricui este interesat, dar agenţia a dezactivat opţiunea de publicare a comentariilor referitoare la aceste materiale audio, scrie bbc.com.

Printre dialogurile disponibile online se numără faimoasele replici "Houston, we've had a problem" ("Houston, am avut o problemă", n.r.) şi "The Eagle has landed" ("Vulturul a aselenizat", n.r.), dar şi sunete şi zgomote produse de funcţionarea vehiculelor spaţiale şi a aparaturii.

CITEȘTE ȘI: India a ajuns pe Marte

Sunetul nu poate fi auzit în spaţiu, neputând fi transmis, din cauza lipsei aerului.

"Puteţi auzi zgomotul de la lansarea unei navete spaţiale şi replica lui Neil Armstrong «One small step for man, one giant leap for mankind» ("Un pas mic pentru om, un salt uriaş pentru omenire", n.r.) de fiecare dată când primiţi un apel telefonic, dacă transformaţi sunetele noastre în tonurile dumneavoastră de apel. Sau puteţi auzi cuvintele memorabile «Houston, we've had a problem» («Houston, am avut o problemă», n.r.) de fiecare dată când computerul dumneavoastră afişează o eroare", a anunţat NASA.

Librăria audio gratuită a NASA se alătură colecţiei de imagini a agenţiei, care este, de asemenea, gratuită.

Ascultați înregistrările NASA de pe Soundcloud AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel