Ingredient magic pentru o căsnicie fericită: Un simplu "mulțumesc"

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Georgia, SUA, relevă faptul că exprimarea recunoștinței este ingredientul magic care face căsniciile fericite, relatează Dhnet.be, potrivit Agerpres.

Oamenii de știință americani au examinat legătura care ar putea exista între o situație financiară dificilă și calitatea vieții conjugale, analizând în special comunicarea dintre membrii cuplurilor și în particular exprimarea recunoștinței între soți.

Echipa de cercetători a intervievat prin telefon 468 de persoane căsătorite, cărora le-au fost puse întrebări despre situația lor financiară, despre modalitățile de exprimare a recunoștinței în cuplu, dar și despre modurile în care comunică.

Rezultatele studiului au indicat că manifestarea recunoștinței între soți este predictorul cel mai coerent și mai semnificativ pentru calitatea vieții conjugale.

"Am constatat că a te simți apreciat și a ști că soțul /soția vă stimează influențează felul în care vă simțiți în cuplu, cât de puternic este angajamentul dumneavoastră și credința că acesta va dura", susține Ted Futris, co-autor al studiului și profesor asociat la College of Family and Consumer Sciences.

Rezultatele studiului, publicat în revista Personal Relationships, "arată puterea unui simplu mulțumesc", explică, la rândul său, Allen Barton, autorul principal al cercetării. "Chiar dacă un cuplu trece prin momente dificile în alte arii ale vieții, recunoștința într-o relație poate contribui la o căsnicie fericită", a subliniat el.

De asemenea, studiul relevă că folosirea diverselor expresii în cuplu pentru a arăta recunoștința îi protejează pe cei doi de un divorț. Un semn de apreciere poate contracara rapid efectele negative ale unui conflict, mai notează cercetătorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel