Încălzirea globală UCIDE de 100 de ORI mai mulți oameni decât se credea. Studiu de ultimă oră

Statisticile oficiale ale morților provocate de schimbarea climatică subestimează numărul real al deceselor, transmite un studiu.

Statisticile oficiale ale morților provocate de schimbarea climatică subestimează numărul real al deceselor, transmite un studiu, conform The Sun.

O echipă de experți în sănătate publică din Australia susține că există „o estimare care subestimează substanțial mortalitatea legată de căldură”. Canicula ar fi în prezent riscul principal al schimbării climatice din țara-continent.

Cu toate acestea, experții de la Universitatea Națională a Australiei consideră că morțile provocate de căldură sunt „de cel puțin de 50 de ori mai multe” decât cele care apar pe certificatele de deces.

Încălzirea globală ucide

Dr. Arnagretta Hunter, de la Școala Medicală din cadrul universității, a spus: „Schimbarea climatică ucide, însă nu recunoaștem acest lucru pe certificatele de deces. Există un al doilea component pe certificatele de deces care permit condițiile preexistente și alți factori”.

„Dacă ai o criză de astm și mori în timpul unei expuneri majore la fumul incendiilor vegetale, certificatul de deces ar trebui să includă acest lucru”, a continuat dr. Hunter.

Cifrele reale, de 100 de ori mai mari

Cercetătorii vor ca certificatele de deces să fie modernizate pentru a reflecta impactul evenimentelor de mediu de scară largă. În ultimii 11 ani, doar 340 de morți au fost atribuite nivelului prea crescut de căldură.

Cu toate acestea, analizele statistice au descoperit că adevăratele cifre ar putea să ajungă, în realitate, la 36.765 de morți.

„Știm că incendiile vegetale din vară au fost consecința unei temperaturi extraordinar de mari și a secetei, iar oamenii care au murit în timpul incendiilor nu au fost doar cei care au luptat cu focul – mulți australieni au murit prematur din cauza expunerii la fum”, a continuat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel