În martie, producţia industrială a crescut faţă de luna precedentă cu 8,1%

Alexandru Ichim / 14 mai 2019 / 11:02 Salveaza PDF Comentarii

În luna martie 2019, producţia industrială a crescut faţă de luna precedentă cu 8,1% ca serie brută, respectiv cu 0,3%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, informează INS.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a scăzut ca serie brută cu 0,2% şi a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 1,4%.

În perioada 1.I – 31.III.2019, comparativ cu perioada 1.I – 31.III.2018, producţia industrială a fost mai mare cu 0,6% ca serie brută, respectiv cu 1,2%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

În luna martie 2019, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna precedentă cu 8,1%, datorită creșterii industriei extractive (+12,5%) şi industriei prelucrătoare (+9,5%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 1,6%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mare faţă de luna precedentă cu 0,3%, susţinută de creşterile din industria extractivă (+1,9%) şi industria prelucrătoare (+0,6%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 1,1%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a fost mai mică cu 0,2%. Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 8,5%, iar industria extractivă și industria prelucrătoare au crescut cu 1,3%, respectiv cu 1,2%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 1,4%, ca efect al creşterilor din industria prelucrătoare (+3,8%) și industria extractivă (+1,6%).

 


Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26