În ce să investești și cât pentru a trăi din asta cu 1000 de euro pe lună fără să muncești. Iancu Guda vine cu exemple concrete

Analistul economic Iancu Guda a răspuns unei solicitări și a dezvăluit în ce-și investește economiile pentru a face și profit din asta. 

La solicitarea unui telespectator, Silviu, care a întrebat în ce să investească pentru a trăi numai din dividende sau dobânzi plătite de obligațiuni, Iancu Guda a dezvăluit, la Digi24, care ar fi cele mai profitabile investiții. 

”Dividendele reprezintă un cash flow foarte util pentru investitorii la bursă și este specific companiilor mature care obțin profit anual, stabil și au o politică declarată de plată a dividendelor” spune Iancu Guda. El a dat exemplul a 18 companii din România care plătesc dividende raportate la prețul acțiunii și care depășesc 5%: ”Deci 5% randament doar din dividende”. Economistul a precizat că există câteva pentru care randamentul depășește 10%, în special cele din energie (cele colorate în roșu - vezi în galeria foto). 

”Cea mai bună strategie de a investi diversificat în companii mature, plătitoare de dividende, este prin ETF-uri. Te ajută să diversifici, cu sume mici de bani, investiții periodice. O altă strategie este prin fondurile mutuale, care investesc în companii plătitoare de dividende” a spus Iancu Guda, care a prezentat și câteva astfel de companii (vezi în galeria foto). 

Conform acestuia, piețele emergente, cum este și România, au volatilitate mai mare, din cauza riscului politic și economic ridicat, dar oferă randamente superioare pe termen lung. Așteptările realiste din dividende se duc undeva la 4 - 5% conform acestuia, anual. ”Dacă vrei să trăiești numai din asta, cu 1000 de euro/lună, la cheltuieli anuale de 12.000 de euro, ar însemna că ar trebui să ai deja un portofoliu de investiții de cam 250.000 de euro” spune Iancu Guda. 

Despre alte direcții de investiții a vorbit Adrian Negrescu într-un interviu acordat DCNews. 

Citește aici mai mult: EXCLUSIV  În ce să investești pentru a-ți pune banii în siguranță. Adrian Negrescu: Va valora cu 30% mai mult

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel