Imagini dintr-o altă lume: Aurora Boreală şi Calea Lactee, surprinse în aceeaşi fotografie - VIDEO

Această imagine este pur şi simplu Aurora Boreală, inspirând un fotograf amator să capteze Luminile Nordului şi Caleea Lactee în acelaşi cadru.

Autor: Roberta Cautiş

Incredibilele imagini, ce intră în categoria „o dată-n-viaţă”, au fost fotografiate în Finmark, Norvegia şi ilustrează acest fenomen nepământean.

În prima imagine, întreaga panoramă este acoperită de miliardele de stele strălucitoare din galaxia noastră şi de verdele vibrant al Aurorei ce lumina întregul cer.

Cea de-a doua arată dungile de culoare verde intermitent ajungând la pământ ca o ploaie, toate în timp ce un lac strălucitor este iluminat de coloratul peisaj.

În timp ce o a treia poză ilustrează o curbă de lumină verde ce urmăreşte curbura Pământului şi aproape crestează cerul înstelat.

Spectaculoasele fotografii au fost realizate de Tommy Eliassen, pe data de 25 septembrie, la începutul noului sezon al Aurorei boreale.

A trebuit să aştepte zile întregi până o fereastră de cer senin s-a ivit şi i-a permis, timp de o oră, să facă fotografii de la respectivul lac.

Tommy, în vârstă de 33 de ani, a început să facă fotografii pe la sfârşitul anilor 1990. Acesta a declarat, potrivit dailymail.co.uk: „A fost înnorat zile întregi, dar am văzut la prognoza meteo că am o fereastră, de o oră, de cer senin, în această noapte atât de specială. Imediat am mers şi am făcut câteva poze într-un loc folosit des de mine şi m-am gândit că am captat nişte imagini bune cu Aurora şi, de asemenea, unele separat, la fel de bune, cu Calea Lactee. Dar imediat ce norii au început să vină deasupra munţilor, am observat că Aurora se alinia perfect lângă Calea Lactee.”

El a mai adăugat că în mod normal luminile aurorei boreale sunt mult mai puternice decât lumina stelelor şi, prin urmare, expunerea corectă a ambelor într-o singură imagine este foarte complicată, dar au fost condiţiile ideale, o ocazie cum de puţine ori în viaţă poţi întâlni.

În acea noapte şi-a testat, în grădină, noul aparat foto Nikon D700, cu care a reuşit să realizeze uimitoarele fotografii, în număr de 7.

Mai jos, un material video în care este surprinsă Aurora Boreală, unul dintre cele mai frumoase şi spectaculoase fenomene ale naturii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel