ESA. Imaginea săptămânii: România văzută din satelit

Agenţia Spaţială Europeană (ESA) a oferit, vineri, publicității imaginea săptămânii, denumită "Mozaic Românesc". Imaginea, dedicată României, este rezultatul a 15 scanări radar făcute de satelitul Sentinel-1A în lunile octombrie şi noiembrie ale acestui an.

Potrivit unui comunicat de presă al Agenţiei Spaţiale Române (ROSA), în imaginea satelitară furnizată de către ESA sunt vizibili Munţii Carpaţi, precum şi fluviul Dunărea, care traversează ţara de-a lungul frontierei cu Serbia şi Bulgaria, după care se varsă în Marea Neagră prin Deltă – vizibilă în partea dreaptă a imaginii.

De asemenea, capitala României, Bucureşti, poate fi observată în partea sud-estică a ţării, ca un grup de reflecţii radar luminoase care pornesc din centru şi se extind spre exterior.

ESA amintește că România are cea mai mare zonă de păduri virgine din Europa şi bogăţii naturale impresionante. Urşi bruni şi lupi pot fi întâlniţi în zona montană, la poalele munţilor se află izvoare minerale şi termale, cărora li se adaugă varietatea extrem de bogată de păsări, peşti, animale şi plante din Delta Dunării.

Nu în ultimul rând, ESA precizează că Bucureştiul va fi în septembrie 2015 gazda unui curs de Land Training dedicat pregătirii următoarelor generaţii de oameni de ştiinţă din domeniul Observării Pământului.

Seria de misiuni Sentinel a fost dezvoltată de către ESA cu scopul de a îndeplini nevoile operaţionale ale programului Copernicus, cea de-a doua iniţiativă spaţială emblematică a Uniunii Europene, după sistemul de poziţionare Galileo.

Sentinel 1 este o misiune radar ce constă într-o constelaţie de doi sateliţi, Sentinel-1A şi Sentinel-1B, care vor furniza imagini cu suprafeţele de uscat şi cele de ocean din Europa, Canada şi regiunile polare indiferent de condiţiile meteorologice de zi şi de noapte şi în timp aproape real.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel