Imaginea Poștei Române, folosită în fraude online. Avertizare CERT-RO

Campaniile recente prin care se încearcă răspândirea de malware via e-mail capătă aproape zilnic o nouă formă.

În luna ianuarie a acestui an, echipa CERT-RO avertiza despre o serie de campanii care vizau infectarea utilizatorilor cu malware, deghizat în atașamente de tip .7zip, anexate unor e-mail-uri ce păreau a veni din partea unor servicii de curierat.

Atacatorii au reluat recent aceeași metodă, de această dată simulând că mesajele ar veni de la Compania Naţională Poşta Română. Practic, un utilizator primește un e-mail în care este anunțat despre faptul că ar urma să primească un colet, iar pentru urmărirea traseului i se oferă spre accesare un link. La accesarea acestuia, utilizatorul descarcă de fapt #malware.

Recomandările CERT-RO

”Atenție la sursa e-mail-urilor primite, la textul mesajelor și la atașamentele pe care doriți să le accesați! Evitați graba în activitatea din mediul online, faceți verificări suplimentare, acolo unde aveți suspiciuni și sub nicio formă nu accesați link-ul, în astfel de cazuri, înainte de a-l verifica cu o soluție de securitate.

Validați mereu cu expeditorul informația primită, în cazul în care nu identificați clar despre ce este vorba. Totodată, acordați o atenție sporită corectitudinii textului primit, în special din partea unor companii sau instituții. Dacă acesta deține greșeli gramaticale evidente sau unele de transcriere, atunci este cel mai probabil o tentativă de păcăleală”, se arată într-un comunicat de presă CERT-RO. 

Cum arată mesajul de tip malware 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel