Iată ce informații să cauți și cum înainte de a-ți achiziționa un apartament

foto pexels
foto pexels

Iată ce să informații să cauți cu privire la dezvoltatorii imobiliari înainte de a achiziționa o locuință.

”Valoarea unei proprietăți imobiliare se calculează folosind formula chirie lunară x 12 luni x timpul de recuperare al investiției. Din suma rezultată scazi 20% pentru plata taxelor, reparații, uzură și faptul că nu o să ai un grad de recuperare 100%. Timpul de recuperare al investiției în imobiliare este între 15 și 17 ani, intervalul având calcule de randament minim care să justifice riscurile asumare” spunea economistul Iancu Guda, la Digi24. 

Cu cât timpul de investiție, riscul și constrângerile aferente sunt mai mari, cu atât randamentul trebuie să fie în creștere, mai spunea acesta. ”Decizia privind achiziționarea unui imobil este înțeleaptă când randamentul anual obținut este situat între 7,4% și 8,3%, ”ceea ce înseamnă că ai cumpărat la un preț apropiat de valoare, deci ai luat o decizie corectă”. 

Cu cea ocazie, Iancu Guda a explicat ce să ai în vedere înainte de achiziția unui apartament. Iată ce să ai în vedere: 

- istoric: dacă dezvoltatorul respectiv a mai livrat și alte proiecte imobiliare, care este calitatea acestora și dacă au existat întârzieri. 

- dacă acționarii dezvoltatorului au fost implicați în alte companii care au falimentat sau care au avut probleme cu legea. 

- comportamentul de plată și obligațiile fiscale: dacă sunt onorate la timp. 

- situația financiară a dezvoltatorului: ferește-te de companiile cu un grad de îndatorare foarte mare și o profitabilitate redusă, pentru că sunt expuse riscului de insolvență. 

Toate informațiile de mai sus pot fi găsite printr-o căutare pe Google, scriind numele dezvoltatorului și raport informații de afaceri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel