EXCLUSIV  Hepatita B, hepatita D, tratament revoluționar. Streinu-Cercel: Unde dai și unde crapă

Profesorul Adrian Streinu-Cercel a vorbit la interviurile DCNews Live despre tratamentul revoluționar pentru vindecarea virusului hepatic B. Medicul a relatat câteva dintre progresele făcute și pentru tratarea virusului hepatic D, un element foarte important în țara noastră. 

"În privința hepatitei B lucrurile au început să se miște foarte foarte mult. Vorbim despre tehnologie cu nanoparticule, care sunt încărcate cu segmente de ARN care blochează replicarea virusului intracelular în diverse etape și care asociază două elemente importante pe care alte terapii de până acum nu le fac: pe de-o parte inhibă replicarea virusului prin transcripția lui și vorbim despre faimosul ADN C-C. Pe de altă parte vorbim despre structura antigenului de suprafață," a declarat Adrian Steinu-Cercel la DCNews Live.

Totodată, medicul spune că rezolvarea problemei în privința antigenului de suprafață al hepatitei B, poate duce și la descoperirea tratamentului care va duce la vindecarea totală în cazul infecției cu virusul hepatic D. 

"Noi, specialiștii din domeniu știm că acest antigen de suprafață recunoaște o multiplicare sau o formare care n-are legătură cu replicarea virusului PS în totalitate. Acest element este deosebit de important în zilele noastre mai ales pentru România pentru că avem numeroase coinfecții cu virusul hepatitei D. Atâta timp cât virusul hepatitic D, fiind incomplet și are nevoie de prezența antigenului de suprafață al vărului său, virusul hepatitei B pentru a se putea replica, dacă găsim formula să reducem această sinteză a antigenului de suprafață a virusul hepatitei B, atunci scăpăm și de infecția cu virus D. E pe sistemul unde dai și unde crapă," a spus profesorul Streinu-Cercel.

DCNews a demarat, în colaborare cu prof. dr. Irinel Popescu, președinte al Academiei de Științe Medicale, un proiect dedicat informării publicului, dar și a specialiștilor, asupra unor subiecte medicale de actualitate. Seria de emisiuni realizată de profesorul Irinel Popescu, sub egida Academiei de Științe Medicale, este publicată în rubrica Academia de Sănătate.

Vezi răspunsul complet:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel