Hașotizarea PNL

Nu cred că alianța electorală cu Gigi Becali a însemnat becalizarea PNL, în accepțiunea negativă pe care o dau termenului adversarii popularului magnat din Pipera. Mișcarea a fost una de real politik, impusă de ”regulile” președintelui Traian Băsescu. Amenințarea cu pragul de 50 plus unu la sută era reală, iar un rezultat mai slab ar fi aruncat țara în haos. După convulsiile din 2012, o perioadă de instabilitate și un guvern fără susținere populară, made in Cotroceni,  erau devastatoare. Riscul asumat de PNL/Crin Antonescu era redus. Electoratul liberal vota oricum anti-Băsescu, deci USL, iar electoratul PNG era atras către candidații aceleiași formațiuni, evitându-se dispersia votului.

Așa zisul risc de becalizare exista mai mult în ziare sau reviste. Cum putea un singur om să schimbe  un partid, admițând că ar încerca asta? Odată ce electoratul PNL gândea diferit, regăsindu-se în mică măsură în politicianul Becali, partidul ar fi respins natural contaminarea.

Iată că un lider liberal cu vechime demonstrează contrariul. Puiu Hașotti face apel pentru a doua oară la un electorat pe care îl asociem mai degrabă cu votanții lui Gigi Becali decât cu cei ai PNL. În scurta sa carieră de ministru a decis să blocheze testarea ADN  a osemintelor de la Curtea de Argeș. Până și Biserica Catolică e de acord cu studierea Giulgiului de la Torino, ministrul liberal al Culturii recunoaște că e importantă cercetarea științifică, dar nu poate fi de acord din respect pentru Istorie, bla, bla, bla. Parcă văd manualul cu eroi din vremea comunismului, în care nu conta adevărul istoric, ci mitologia pe care se baza propaganda.

Hașotti recidivează, acum,  și face o declarative despre homosexuali riscantă pe plan extern, unde și așa PNL are probleme de imagine. Nimeni nu-l obliga să voteze legea lui Cernea și existau multe alte argumente pentru respingerea inițiativei. Fie nu-l duce capul, pentru un răspuns mai elaborat, fie țintește un electorat tip Becali.

Întrucât Gigi are nu doar defecte, ci și calități recunoscute de marele public ( nu știu prin  ce merite s-a afirmat Hașotti, în partid), o eventuală becalizare n-ar fi fost sfârșitul lumii. Hașotizarea mi se pare sfârșitul PNL, așa cum îl știm.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel