Guvernul Japoniei a renunţat, în sfârşit, la dischetele floppy. Care este motivul?

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Datele instituțiilor japoneze încă mai erau ținute, până de curând, pe dischete și pe CD-uri, dar acum Japonia a hotărât să renunţe la ele. Care e motivul din spatele deciziei?

Nu mai trebuie spus că dischetele sunt astăzi mijloace de stocare mai mult decât învechite, mai ales într-o țară văzută adesea ca un pionier al tehnologiilor avansate. De curând, însă, guvernul Japoniei a renunţat la dischete prin nou-numitul ministru al afacerilor digitale, care încearcă cu disperare să aducă regulile de stocare a datelor în secolul XXI.

Parlamentarul Taro Kono, care a fost numit Ministru al Digitalizării la începutul lunii august, a condus un război total împotriva ineficiențelor birocratice și a utilizării tehnologiilor învechite, inclusiv împotriva utilizării aparatelor de fax, relatează publicația Bloomberg, citată de Futurism. Pe 30 august, Kono a anunțat o nouă inițiativă pentru a le permite agențiilor guvernamentale să stocheze date în cloud, o actualizare tehnologică majoră, având în vedere utilizarea continuă a stocării învechite. Conform lui Kono, țara încă are aproximativ 1.900 de prevederi în legile sale care le cer lucrătorilor să stocheze date pe dischete și CD-uri. Alte prevederi prevăd ca datele să fie transmise pe casete și MiniDiscuri. „De unde mai poți să cumperi o dischetă în zilele noastre? Vom schimba (aceste legi) prompt”, a declarat Kono.

Dischetă de 128 GB

În 2016 a fost lansată discheta de 128 GB. Un internaut, care preferă să fie cunoscut sub pseudonimul Dr. Moddstine, a postat de curând pe YouTube clipul de mai jos. Acesta ilustrează o mare parte din sistemul prin care o unitate Floppy poate fi modificată pentru a citi dischete Floppy de 128GB, în locul dischetelor classice de 1,44MB.

Pentru ca acest proiect să devină realitate, numărul modificărilor a fost semnificativ. În primul rând, au trebuit create dischetele. În interiorul lor au fost montate carduri SD de 128GB care, din întâmplare, s-au strecurat perfect în spatele portiței metalice prezente în orice Floppy. După aceea a venit rândul modificărilor aduse unității de citire efective. Aceasta din urmă a fost demontată complet pentru ca partea electronică să fie conectată la un port USB, iar partea mecanică de citire să interacționeze cu un cititor de carduri SD demontat. Rezultatul final este unul spectaculos, dar cea mai impresionantă parte a întregului proiect este că, la final, veți avea în My Computer o unitate Floppy cu o capacitate de 128GB. Dacă aveți răbdare și un computer vechi prin preajmă, vă puteți apuca și voi de treabă, urmând tutorialul de pe Geek.com. La final, vă veți putea mândri în fața prietenilor cu noua voastră creație transpusă perfect din anii 80 în secolul 21, scrie Playtech.

Vezi aici clipul demonstrativ:

După dischete, japonezii renunţă la fax

Îngrijorarea lui Kono nu este nejustificată. Vestea vine după ce ziarul japonez The Mainichi a scris în decembrie 2021 că poliția din Tokyo a pierdut două dischete care conțineau informații esențiale despre 38 de solicitanți de locuințe publice. Ministrul nu își îndreaptă atenția doar spre utilizarea dischetelor. „Vreau să scap de fax și încă intenționez să fac asta”, a mai spus noul ministru al Digitalizării din Japonia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel