Guvernul Boc: Posibile nereguli de milioane de lei, descoperite

Bani 1
Bani 1

Inspectorii Corpului de control al primului-ministru susțin că au identificat posibile fapte de natură penală în cheltuirea de către Ministerul Comunicaţiilor, în perioada 2010-2011, a banilor alocaţi din Fondul de rezervă bugetară pentru portalul de informaţii "e-Romania 2".

Proiectul, componentă a "Programului naţional e-Romania", a avut ca obiectiv principal dezvoltarea unui portal cu informaţii despre toate localităţile din România, informează Mediafax.

Din Fondul de rezervă bugetară au fost alocate 11,9 milioane lei acestui proiect, valoarea totală a contractului fiind de 49,9 milioane lei cu TVA. Conform constatărilor, atribuţiile de coordonare au fost delegate secretarului general al Ministerului Comunicaţiilor, care nu a aprobat însă caietul de sarcini. Valoarea estimată a cotractului a fost determinată netemeinic, fără precizarea unităţilor de măsură şi a cantităţilor de servicii contractate, iar ofertei depuse de firma câștigătoare i-au fost acordate puncte nejustificat.

Sesizare la ÎCCJ: un document  falsificat

Inspectorii susţin că din verificările efectuate au rezultat indicii privind falisificarea unui document referitor la desfăşurarea procedurii de atribuire şi înlocuirea unei file din oferta declarată câştigătoare.

Guvernul va sesiza Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel