Gripa afectează anual un număr de 90 de milioane de copii

Peste 90 de milioane de copii sunt afectați, în fiecare an, de gripa sezonieră, dintre care un milion au nevoie de spitalizare, relevă un studiu referitor la gripa sezonieră la copiii mai mari de cinci ani.

Autor: Anca Murgoci

Studiul coordonat de Harish Nair, de la Facultatea de Medicină, de la Universitatea din Edinburg (Marea Britanie). a fost realizat pentru a ajuta la construirea de campanii mai eficiente de prevenire a bolii.

Un simplu vaccin ar salva mulţi copii, mai ales în ţările în curs de dezvoltare. Autorii studiului au menţionat că „virusul gripal este al doilea cel mai comun agent patogen identificat la copiii cu infecţii acute respiratorii. Virusul duce la creşte rea numărul de copii internaţi în spital şi al celor decedaţi. Rezultatul cercetării noastre ar trebui să responsabilizeze politicile de sănătate publică în legătură cu strategiile de vaccinare, în special în ţările în curs de dezvoltare”. Specialiştii adaugă că vaccinarea ar reduce considerabil rata de mortalitate a copiilor care suferă de gripă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel