Grăsimile saturate nu sunt un risc pentru sănătate. Studiul care răstoarnă calcule de jumătate de secol

Un studiu nu a reușit să găsească legătura între alimentele care conțin grăsimi saturate și riscul crescut de a muri de boli de inimă, accident vascular celebral sau diabet zaharat de tip 2. Grăsimile saturate se găsesc în carne, produse lactate, ouă, ciocolată. Studiul recent a descoperit că nu sunt atât de rele pentru sănătate pe cât sunt considerate.

Același studiu a arătat, însă, că trans-grăsimile din produsele industriale, fabricate din uleiuri hidrogenate și folosite în margarină snacks-uri și alimentele coapte ambalate, cum sunt prăjiturilesunt legate de un risc mai mare de deces din cauza unei boli coronariene.

Recentele descoperiri au fost publicate în British Medical Journal și confirmă că sfaturile medicilor din ultima jumătate de secol în ceea ce privește alimentele bogate în grăsimi saturate au fost greșite.

Oamenii de știință din Canada de la Universitatea McMaster din Hamilton, Ontario, au descoperit trans-grăsimile cresc cu 34% riscul de mortalitate, cu 28% riscul ca o persoană să moară de o boală coronariană și cu 29% riscul de a fi diagnosticat cu o boală de inimă.

Doctorul Russell de Souza, care a coordonat studiul, a declarat că de anii de zile oamenii sunt sfătuiți să renunțe la grăsimile saturate, însă trans-grăsimile nu au niciun beneficiu pentru sănătate și au un risc semnificant pentru a influența bolile de inimă, potrivit The Independent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel