Google și-a dat AFARĂ unul dintre cei mai buni cercetători AI. Ce a deranjat compania

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Informaticiana americană cu rădăcini etiopiene, Timnit Gebru, a mărturisit că Google i-a încheiat brusc contractul, ieri.

Conform The Verge, Gebru era principala conducătoare a echipei Google pentru inteligența artificială etică și crede că concedierea sa a avut legătură cu un email pe care l-a trimis colegilor care ar fi deranjat managerii. Scrisoarea electronică trimisă către Brain Women și Allies listserv a exprimat frustrarea pe care a simțit-o informaticiana când Google i-a spus să retragă o cercetare.

„Cu o săptămână înainte să pleci în concediu, vezi că-ți apare o conferință la 16:30. Apoi, în acea întâlnire, managerul managerului îți spune că «s-a decis» că trebuie să-ți retragi cercetarea până săptămâna viitoare, fiindcă nu ești o persoană a cărei umanitate (nu mai zic de expertiză) este recunoscută sau valorificată în această companie”, se arăta în email. După mai multe discuții, Gebru a cerut noi condiții pentru a-și continua munca. Managerii n-au acceptat și i-au acceptat, în schimb, demisia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel