Urmărește emisiunea live


Google luptă pentru a elimina țepele și înșelătoriile de pe Magazin Play

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Google vrea ca utilizatorii Android să fie mai protejați de înșelătorii.

Google lucrează la îmbunătățirea integrității Magazin Play prin adăugarea unor noi restricții și garanții conturilor de dezvoltator. Astfel, dezvoltatorii pentru aplicații Google Play Store vor trebui să-și verifice adresele de email și numerele de telefon, oferind detalii extra precum adrese fizice pentru a se asigura că cei care creează aplicații de Android sunt „persoane reale”, a anunțat compania, potrivit The Verge.

Dezvoltatorii vor fi obligați să folosească și autentificarea în doi factori. Google anunță că schimbările sunt făcute „pentru a menține Google Play sigur și protejat pentru a deservi mai bine comunitatea”. În plus, trebuie garantat că „fiecare cont este creat de o persoană reală cu detalii de contact reale”.

Google încearcă să elimine vânzarea angro de conturi pentru malware

Anunțul Google coincide cu un raport care arată că s-a creat o industrie din vânzători de conturi de dezvoltator pentru ca actorii negativi să le cumpere și cu care să urce malware sau alte țepe pe Magazinul Play. Fiecare cont ar fi costat în jur de 89 dolari.

Între timp, autentificarea în doi pași ar trebui să facă mai greu pentru hackeri să spargă conturile reale de dezvoltatori. Schimbarea aceasta este în oglindă cu o altă acțiune a Google care a făcut ca toate conturile normale de pe platformă să aibă autentificare în doi factori din fabrică.

Condițiile de înregistrare pe platforma de dezvoltatori nu erau prea stricte

Schimbările sunt semnificative față de ceea ce se cerea până acum pentru ca cineva să dezvolte aplicații pentru Magazin Play. În prezent, era nevoie doar de o adresă de email și un număr de telefon. Google asigură că celelalte detalii necesare nu vor fi folosite pentru a identifica pe cineva, ci pentru a asigura că acel cineva este o persoană reală cu interese legitime.

Google acționează pe cât se poate împotriva aplicațiilor înșelătoare de pe Magazin Play, iar politicile sale se schimbă pentru a interzice dezvoltatorii să folosească tactici ieftine de a-și spori numărul de instalări. Printre acestea se numără interzicerea scrierii cu majuscule în titluri și descrieri, interzicerea emoji-urilor în titluri și alte zicale cum ar fi „Descarcă acum!”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel