Google introduce chei de acces ca alternativă la parolele clasice

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Google a anunțat că "passkeys", cheile de acces care înlocuiesc parolele, sunt disponibile, de ieri, pentru utilizatorii din întreaga lume.

Noile chei fac autentificarea fără parole mai comodă şi mai rapidă pe diferite dispozitive, sisteme de operare și browsere. În timp ce mecanismele de autentificare multifactorială și managerii de parole oferă îmbunătățiri semnificative ale securității pentru autentificările tradiționale cu nume de utilizator și parolă, ele nu sunt lipsite de probleme. Un cod de autentificare trimis prin SMS poate fi interceptat, de exemplu, în timp ce utilizarea unui software suplimentar de gestiune al parolelor poate fi o complicație prea mare pentru unii utilizatori.

Cu "passkeys", autentificarea utilizatorilor se sincronizează practic pe toate dispozitivele lor prin intermediul cloud-ului, utilizând perechi de chei criptografice, permițându-le să se conecteze la site-uri web și aplicații folosind aceleași date biometrice sau coduri PIN de blocare a ecranului, pe care îl folosesc pentru a debloca dispozitivele lor. Acest lucru face mult mai dificil accesul de la distanță la conturile utilizatorilor de către persoane rău intenționate, deoarece este nevoie de acces fizic la dispozitivul utilizatorului.

În ultimul an, Android, MacOS și Windows au implementat treptat suportul pentru codurile de acces, Apple introducând suportul pentru iOS în septembrie, pentru a permite iPhone-urilor să servească ca instrumente de autentificare pentru orice site sau aplicație compatibilă. PayPal a introdus suportul pentru codurile de acces pe iOS în octombrie, iar alte companii precum Shopify, Kayak și DocuSign au urmat exemplul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel