Google a avertizat utilizatorii Huawei să nu descarce aplicații precum Gmail sau YouTube

Google a publicat un articol cu scopul clarificării situației dispozitivelor Huawei.

Google a publicat un articol cu scopul clarificării situației dispozitivelor Huawei, conform The Verge. Anul trecut, guvernul Statelor Unite a interzis companiilor domestice să mai lucreze cu producătorul chinez. „Google nu are voie să lucreze cu Huawei pentru noi dispozitive sau să ofere aplicații Google precum Gmail, Maps, YouTube și Magazinul Play", a transmis directorul juridic al Android și Magazin Play, Tristan Ostrowski.

Conform gigantului american, situația nu este încă prea clară, iar utilizatorii nu știu exact ce dispozitive nu mai au voie să utilizeze serviciile Google.

Ce dispozitive sunt interzise

 (w670)

„Am continuat să primim multe întrebări despre noile dispozitive Huawei (de exemplu, modelele care se lansează acum sau modelele mai vechi, lansate după 16 mai 2019, dar care apar acum în alte regiuni ale lumii) și dacă aplicațiile și serviciile Google pot fi folosite pe aceste device-uri. Am vrut să oferim răspunsuri clare celor care pun aceste întrebări importante", a transmis Google prin articolul publicat.

Materialul conține cele mai directe comentarii asupra situației Huawei de până acum. Compania nu comentează dacă producătorul chinez de telefoane este sau nu un risc la adresa securității naționale a SUA.

Colaborarea cu Huawei continuă

 (w670)

Prioritatea noastră a fost protejarea securității utilizatorilor Google care folosesc milioane de telefoane Huawei în întreaga lume", a scris Ostrowski. „Am continuat să lucrăm cu Huawei, în concordanță cu legile guvernamentale, pentru a oferi actualizări de securitate și actualizări ale aplicațiilor Google pe dispozitive deja existente, iar acest lucru va continua atât timp cât este permis".

Cu toate acestea, Google își avertizează utilizatorii de Android să nu încarce prin alte metode Gmail, YouTube, Magazinul Play sau alte software-uri pe dispozitivele de după 16 mai 2019.

Aplicațiile încărcate, un risc de securitate

 (w670)

Aplicațiile Google încărcate din alte surse nu vor funcționa cum trebuie pentru că nu le permitem acelor servicii să funcționeze pe dispozitive necertificate, unde securitatea poate fi compromisă. Încărcarea aplicațiilor Google este riscantă și pentru că o aplicație care a fost alterată sau modificată poate compromite securitatea utilizatorilor", se mai arată în articol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel